Löpning Övrigt 38 inlägg 7959 visningar

Android vs. Iphone

1956 • PARTILLE
#1
11 maj 2011 - 14:16
Gilla
Snart skall jag som så många andra dras ner i smartphone-träsket. Då skall det väljas mellan Andriod eller Iphone. Jag har kollat runt lite och konstaterat att det finns två läger i detta och tänkte därför pejla läget hos Er på jogg.se, för att se hur tungt det ena eller det andra väger.
Jag funderar mellan Ericsson Xperia Arc och Iphone 4. Jag vill veta vad Ni anser att jag skall skaffa och framför skälet till detta. Alltså inte att det är fräcka färger, design eller att jag tycker Iphone eller Android är bäst, bara så där. Nope! Riktiga skäl skall det vara.
Tyck till lite nu och berätta. Jag ser med spänning fram emot Era svar.
Har lite beslutsångest även om det för min del lutar åt ett visst håll :-)
< < < 1 2 > > >
Johan
1978 • Stockholm
#2
11 maj 2011 kl 14:22
Gilla
Stefan, vänta tills Iphone 5 kommer i höst.
Alexander
1975 • Oskarström
#3
11 maj 2011 kl 14:35 Redigerad 11 maj 2011 kl 14:42
Gilla
Stefan, som en tekniknerd måste jag säga att det beror väldigt mycket på hur du använder din telefon. Utan att veta mer kan man inte rekommendera den ena över den andra. Likheterna är större än skillnaden.

Med det sagt så skulle jag reta ihjäl mig på det faktum att iPhone saknar widgets. Med min Android kan jag se mina mail, min kalender, och mycket annat samtidigt direkt på startskärmen utan att behöva starta separata appar.

Tillägg:
Den här typen av diskussioner har lätt en tendens att urarta då både Apple och Google är företag som folk har väldigt starka åsikter om
1956 • PARTILLE
#4
11 maj 2011 kl 14:42
Gilla
Förutom att ringa och skicka SMS :-) Vill jag kunna synka mina mail. kanske uppdatera och kolla på på Fejan (får mycket meddelande där) och jogg.se naturligtvis :-).
Uppdatera min egna blogg. Sedan lite ordinär surfning om och när behovet uppstår. Inte tanka ner massa musik och filmer utan lite allmänt internettande för att hålla koll på läget när jag inte är hemma och då är det min mailbox jag vill åt i första hand. GPS vill jag använda också.
Hoppas det svarar på frågan. troligtvis kommer jag väl i ett senare skede grotta ner mig mer i denna teknik, men till en början så....
1963 • Linköping
#5
11 maj 2011 kl 20:33
Gilla
Jag har både iPhone (privat) och HTC med Android (jobbet). iPhone fungerar hur bra som helst och har ett mycket intuitivt användargränssnitt. HTC:n bara krånglar och jag använder den bara när jag måste. Jag saknar inte widgets på iPhone, tycker att den delen mest krånglar på HTC:n.

Tilläggas bör att HTC:n krånglat från första början, det går som exempel bara att svara på den ungefär varannan gång det ringer (touchskärmen reagerar inte så det går inte svara). Har bytt ut den en gång men ingen skillnad. Måste nu köra med trådlöst headset för att kunna svara och det är krångel med det också.

Jag har iPhone 3GS som jag är supernöjd med. Dottern har iPhone 4 som är snäppet bättre men 3GS är fortfarande mycket bra. Behöver du ha den idag så köp iPnone 4, annars vänta på iPhone 5.
1981 • Göteborg
#6
11 maj 2011 kl 20:47
Gilla
Stefan om du har mac ska du definitivt skaffa iphone 4.
Om du inte har mac ska du ändå ha Iphone 4
:-)
Mikael
1986 • Borås
#7
11 maj 2011 kl 21:03
Gilla
Stefan, om du inte bryr dig om personlig integritet kan du skaffa iphone.

Annars finns allt det du skriver att du vill ha i Arc
Alexander
1975 • Oskarström
#8
11 maj 2011 kl 22:14 Redigerad 11 maj 2011 kl 22:14
Gilla
Jag skulle igentligen vilja säga att för det du nämner är båda telefonerna lite overkill. Jag tycker att du skall testa dem bägge i en affär och se vilken som känns bäst.


Den stora skillnaden mellan dem är att en Androidtelefon är lättare att forma efter eget behov så att du får en telefon som passar just dig. Med en iPhone får du en telefon som passar Steve Jobs. [OBS: lite skämt]



1981 • Linköping
#9
11 maj 2011 kl 23:10 Redigerad 11 maj 2011 kl 23:15
Gilla
Jag var i samma val och lät då en överlägsen typ på 3 fatt beslutet åt mig: "Du ska ha en Iphone. De är bäst. Jag har testat allt så jag vet. I vilket personnummer ska jag skriva abonnemanget?"

Nu säger jag som de i Chuck: "Kom igen när ni uppfunnit en smartphone som faktiskt går att ringa med"

Lycka till.
1972 • Floda
#10
11 maj 2011 kl 23:21
Gilla
Skulle säga windows phone 7. Enkel och överblickbar. Men vänta tills det kommer en svensk version framåt hösten :-)
Martin Lind
1980 • Uppsala
#11
12 maj 2011 kl 00:08 Redigerad 12 maj 2011 kl 00:09
Gilla
Det beror på hur du ser dig själv: http://usingapple.com/2010/11/iphone-vs-android-vs-blackberry-users-comic/

och hur du normalt använder en teknisk pryl: http://usingapple.com/2010/09/android-vs-iphone-in-comic/

Är man ny inom smartphone och inte vet vad man vill ha den till så tycker jag man antingen skall köpa en billig Android för att se om man gillar det här med smartphones över huvud taget, eller köpa en iPhone eftersom den är modellen som det finns mest applikationer och information för (just nu) men den är ju inte direkt billig.

Har man väldigt bra koll på vad man vill ha telefonen till så kan man säkert hitta nischmodeller som kan precis det man vill utan att behöva betala så mkt som en iphone kostar. Undersök appar (speciellt köpeappar) som du tror dig vilja använda, och hur du normalt hanterar musik/ljudböcker/podcasts.

En iphone är (tycker jag) för tung att jogga med, jag har dessutom krossat frontglaset 2ggr på 7 månader, så det är inte bara en myt att glaset är ömtåligt. Det borde finnas klart bättre val som joggingtelefoner. Jag stannar ändå kvar med iphone eftersom jag ändå inte ringer/tar emot samtal eller lyssnar på musik när jag joggar, den passar dessutom min musik/ljudbokshantering och har några köpeappar jag inte klarar mig utan, samt att jag är slö och inte har satt mig in i de olika androidtelefonerna utan bara köpt något som jag vet funkar för de flesta behov (så jag inte behöver känna mig besviken för att jag gjort ett felköp, mer än besvikelsen över att plånboken blev mkt tunnare...). Sättar man sig in i androidtelefonerna så tror jag dock man kan göra riktigt bra och prisvärda fynd.
1956 • PARTILLE
#12
12 maj 2011 kl 05:53
Gilla
Här dräller det in intressanta svar. Tack skall Ni ha. :-)
Men Mikael jag måste bara fråga. Vad menar du med det Du skrev "om du inte bryr dig om personlig integritet "? Det finns alltså säkerhetsproblem i Android som inte finns i Iphone?
Sofie Sandhagen
1987 • Halmstad
#13
12 maj 2011 kl 07:08
Gilla
Vet inte hur det är med sony ericsson, men iphone är inte en telefon jag skulle köpa om min främsta användning skulle vara att ringa med den, det är inte så mycket en telefon som en dator. Däremot kan jag säga att jag inte en sekund ångrat mitt iphone köp. För mig skulle tillgängligheten på appar avgöra valet, som jag förstått det på mina vänner så finns det (i dagsläget) inte lika många appar till android, och att alla appar inte går att använda på alla telefoner.

Och, använder du normalt mac så är valet enkelt, iphone!
1976 • Målsryd
#14
12 maj 2011 kl 07:58
Gilla
Titta i tråden "löparappen till Android" här på forumet så har du väl en enledning till att skaffa en iPhone.
Android är ett bra operativ men det kommer aldrig att funka 100% då det finns för många olika hårdvaror som det skall funka på, lite samma problem Windows har.
IPhone kan man väl uppleva mer kontrollerad av Apple men apparna som släpps funkar i alla fall.
Alexander
1975 • Oskarström
#15
12 maj 2011 kl 08:09
Gilla
Sofia skrev: "för mig skulle tillgängligheten på appar avgöra valet, som jag förstått det på mina vänner så finns det (i dagsläget) inte lika många appar till android, och att alla appar inte går att använda på alla telefoner."

I de här avseendena är det ingen större skillnad på Android och iPhone, för båda systemen finns alla funktioner du kan önska och mycket därtill. Möjligtvis att Android ligger efter vad gäller dataspel. På båda systemen finns appar som inte fungerar med äldre telefoner (på samma sätt som att vissa datorprogram kräver nyare datorer.)

En stor fördel med Android är när du skall byta telefon nästa gång är du inte bunden till ett visst märke. Du behöver inte koppla telefonen till datorn för att flytta över all data. Bara du loggar in på den nya telefonen så har du automatiskt kalendern och kontakter på den nya. Musik och bilder mm ligger på ett minneskort som är lätt att flytta över.
1972 • Söderhamn
#16
12 maj 2011 kl 09:02
Gilla
Iphone liksom alla andra appleprodukter är väldigt intuitiva användningsmässigt. Ett bra betyg för iphones gränssnitt är väl att Android gjort allt för att efterlikna det. Dessutom har de otroliga mängder med skumma appar du inte visste att du behövde. Nackdelen med att den är så intuitiv är att du har färre möjligheter med själva gränssnitten (widgets) och att all syncning går via iTunes, vilket kan upplevas som lite larvigt, å andra sidan ger det ökad säkerhet att ta allt den vägen om det är något man lägger vikt på.

Som andra sagt. Det beror helt på hur du tänkt använda den.

Androidtelefonerna är billigare och har alla de viktiga apparna (bank, mail osv) och vissa möjligheter att ändra i gränssnittet om det är viktigt.

Iphone är enklare att komma igång med och har alla de appar Android har, men också så otroligt många fler appar av kanske mindre viktig karaktär men som är mycket användbara.

Jag har en Iphone, jag gillar att det finns en app för nästan allt och jag använde redan iTunes. Jag älskar min telefon, och kommer inte att byta till Android i första taget.

Bor du i ett område där mottagning är ett problem har jag hört att iPhone 4 har sämre antenn än iPhone 3GS så då skulle jag köpa en Android eller vänta på iPhone 5.
1956 • PARTILLE
#17
12 maj 2011 kl 09:22
Gilla
Om jag fattat detta rätt, så kan man inte filhantera som "vanligt" med en Iphone utan är hänvisad till deras I-tunes? Gäller det bara musik i så fall eller gäller det all filhantering?
Jag är inget fan av I-tunes. I alla fall inte de gånger jag kört den förut.
Martin Lind
1980 • Uppsala
#18
12 maj 2011 kl 10:00 Redigerad 12 maj 2011 kl 10:03
Gilla
Det beror på vad du vill ha filhanteringen till. Många appar (Dropbox, Goodreader, Videospelare) har egna filsystem som du kan browsa innifrån appen. De flesta sköter du från iTunes (du fyller på deras filsystem med filer via itunes) men Dropbox kommer du ju åt trådlöst.

Äkta filhantering är inget jag saknat, eller ens reflekterat över (förutom tiden innan jag köpte telefonen). Men är det viktigt för ditt sätt att använda telefonen så är ju Android ett klart bättre val.

1972 • Söderhamn
#19
12 maj 2011 kl 10:04
Gilla
Du har fattat rätt Stefan. Filer flyttas via iTunes endast. Det gäller film, musik, bilder osv. Ringsignaler är också ett elände, det går inte att bara välja en mp3:a tex.

För mig som bara synkar musik och en och annan film är detta inget problem alls, efter att ha vant mig så trivs jag rätt bra med att veta att jag inte kan installera eller flytta något som inte testats och godkänts av telefontillverkaren, det ökar säkerheten och användarvänligheten men minskar mina möjligheter att göra vad jag vill med min egen telefon. Där måste man själv välja vilket som väger mest.

Jag vet inte hur filhantering i Android fungerar.
1972 • Söderhamn
#20
12 maj 2011 kl 10:05 Redigerad 12 maj 2011 kl 10:06
Gilla
Sen är det som martin säger, vissa program har egna filhanterare, men man för över filerna via iTunes. Detta funkar så väldigt bra att det aldrig varit ett problem för mig.

Redigera:
Vissa appar synkar filer via updates i Appstore också.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.