Löpning Tävlingar & Motionslopp / ASICS Stockholm Marathon 9 inlägg 2492 visningar

Hotell eller över dagen?

Jocke
1989 • Skövde
#1
12 december 2011 - 15:51
Gilla
Tjena

Har tänkte att springa Stockholm marathon i sommar och detta blir min debut.

Undrar lite hur ni utanför stockholm gör, åker ni dit på morgonen och åker hem efter loppet eller har ni bokat hotell någon dag?

Jag har inte bokat hotell än i alla fall, funkar det bra att åka tåg dit och hem på tävlingsdagen? Kommer i så fall ta Göteborg-Stockholm tåget då man bor i Skövde..
Daniel Larsson
1967 • Stockholm
#2
12 december 2011 kl 15:55
Gilla
SJ tror jag kör sina "Löpartåg" till Stockholm Marathon. Den här länken är visserligen till ett tidigare år, men du kan kolla upp om de kör nästa år också. Jag åkte med dem till Göteborgsvarvet i våras, och det funkade rätt smidigt.
http://www.stockholmmarathon.se/start/content.cfm?Sec_ID=1286&Rac_ID=147&Lan_ID=1
1967 • Umeå
#3
12 december 2011 kl 16:31
Gilla
Dom valde ju till i år att flytta tillbaka starten från 14 till 12 vilket gör det enklare att ta sig hem efter loppet men och andra sidan lite mindre om tid på morgonen om man vill hinna med nummerlappsutdelning och andra förberedelser. Detta är 5e året på raken och jag brukar köra denna helg som en rekreationsresa och åka ner på fredagen och hänga några timmar uppe vid nummerlappsutdelning/mässan. Käka lite gott och sen upp tidigt på morgonen och promenera upp till Stadium och bara njuta/ladda och köra någon km lugnt. Sen strosa upp till starten i god tid.... är det sol kan man njuta på innerplan. Efter målgång är det skönt att slippa ha en tid att passa utan man kan ta sig en öl och ett par varmkorvar medan kroppen/musklerna undrar vad i hela friden man håller på med. Kollar upp hur det går för eventuella medlöpare. Sedan in på Stadium igen och kolla målgången ett tag innan man linkar ner till hotellet. Jag bokar rum på nått hotell i närheten (redan bokat sedan länge) så man inte behöver linka så långt. Ner i badet/duschen med några iskalla kalorier, humlebaserade. När man sen är som en människa igen brukar jag ta mig upp mot Humlegården och heja in de sista tappra skarorna innan jag brukar försöka ta mig ut för en bit mat. På söndagen brukar jag softa runt lite grand på stan innan det är dags för hemväg. Man träffar på många liksom en själv förflyttar sig på lite spattiga ben, och man kan inte undgå att le och nicka i samförstånd.

Loppet i sig är en stor upplevelse, men om man har tid och möjlighet så är det riktigt trevligt både för och efter oxå. I vilket fall som helst, lycka till inför debuten.
1981 • Dals-Ed
#4
12 december 2011 kl 20:11
Gilla
Jag är en sån som vill ha en bekväm buffertzon innan det smäller så brukar åka dit på fredag morgon, strosar omkring i stan, går på pastapartyt och sen tar det lugnt på kvällen.

Första och andra året åkte jag hem på söndagen men eftersom de numera startar vid 12 redan hann jag med kvällståget i år och gör nog nåt liknande nästa år. Eller nä, tåget åkte ju hem en timme innan utsatt tid så det blev lite struligt men kom ändå hem på kvällen. Var faktiskt lite häftigt sitta på stationen, äta sin flottiga hamburgare, dricka öl och prata med andra löpare som vart med om samma löparresa. :)
Tommy Davidsson
1967 • Tranås
#5
12 december 2011 kl 23:12
Gilla
Tjena
jag ska köra JUBILEUMS-maran, vilket blir premiär på distansen.
Låter gött att komma en dag innan och stanna ytterligare en dag efter....lite trevlig återhämtning.
/Tommy
Jocke
1989 • Skövde
#6
14 december 2011 kl 16:01
Gilla
Okej tack för svaren allihop! Jag får se hur jag gör. Mailade SJ för några veckor sedan i alla fall och de visste inte om de skulle ha något marathontåg.
Micke Larsson
1971 • Norge
#7
14 december 2011 kl 16:15
Gilla
Jocko: Mailade du SJ för att fråga om de hade ett halvårs framförhållning :-)? Vi pratar om ett företag för vilket vinter varje år kommer som en överraskning.
Mr. B
1963 • Hemma
#8
14 december 2011 kl 22:29
Gilla
Bor man i Skövde finns det väl inget att välja på? Man bör väl vara på Östermalms IP allra senast 10.30. Om man inte vill gå upp toktidigt får det nog bli hotell natten före loppet.
Om du tänker pressa ut all energi ur kroppen är det nog ingen bra idé att köra bil hela vägen tillbaka samma dag.
1961 • Göteborg
Administratör
#9
14 december 2011 kl 23:09
Gilla
Nu finns det ju i och för sig utmärkta tågförbindelser mellan Skövde och Stockholm. Två timmar med X2000, så man måste ju inte nödvändigtvis köra bil.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.