Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 3420 visningar

Skadad och två måndader kvar till maran!!!

Susanne Eklund
1966 • Lindesberg
#1
28 mars 2012 - 08:12
Gilla 
Ny medlem och första inlägget. Intressant att läsa om olika inlägg då jag har funderingar kring löpningen. Sökte på tråden om problem med hamstrings då jag förmodligen fått inflammation eller liknande i sittbensinfästet av hamstring (hittade en del matnyttigt). Inser att det kan ta tid att "läka" vilket gör mig lite lätt panikslagen. Ska springa mitt första maraton i juni och har precis kommit upp i långa löppass på ca 2 mil. Vet inte hur mycket jag kommer att kunna träna framöver. Någon som varit med om något liknande, där skador ställer till det för en innan en "jätteansträngning"? Alternativ träning? Känns så där, då löpmilen är det som krävs för 4,2 mil. Är lite orolig att jag inte ska fixa detta utan "rätt" träningsmängd. För mig har det alltid varit viktigt att vara väl förberedd innan olika lopp. Dela med er om hur ni tänkt, tränat, lyckats eller inte lyckats!!
Fitness
1981 • Linköping
#2
28 mars 2012 - 08:18
Gilla 
För det första borde du gå till en naprapat/sjukgymnast eller nåt och få det bekräftat vad du har fått. Ev så kan det ju faktiskt gå att behandla (och det rätt så snabbt).

Sedan kommer de att ge dig "förhållningsorder" om hur mkt du kan/får springa och vad du annars kan göra istället. Som du skriver så finns det ju alternativträning så som cykel och vattenlöpning. Inte lika bra men som alternativ.
1981 • Örebro
#3
28 mars 2012 - 09:00
Gilla 
Håller med föregående inlägg helt och hållet. Du kan få hjälp med behandling och upplägg som ger dig chansen att springa maran, samt förhindra att det blir onödigt utdragna besvär.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.