Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 4632 visningar

Benhinneinflammation, två veckor kvar till första halvmaran!

Maria Wernersson
1984 • München
#1
27 september 2010 - 07:41
Gilla 
Mitt första större lopp äger rum den 10.10 här i München och det krisar eftersom jag sedan en vecka tillbaka har lyckats få vad jag tror är benhinneinflammation. Det gör kanonont när jag springer så jag vilar från det men det moler även när jag sitter och ligger. Gå har jag konstigt nog inte så mycket problem med.

Jag har alltså vilat senaste veckan och nu har jag börjat äta voltaren tillsammans med vilandet. Ska börja simma och styrketräna lite den här veckan också så att jag inte slutar fullständigt med att träna.

Jag måste ju bli bra till loppet. Allra helst vill jag kunna ta någon joggingtur veckan innan också så att jag vet att jag fortfarande tar mig runt. Jag vill alltså bli av med skiten så snabbt som möjligt. På rekordfart. Hur ska jag göra?
Maria Wernersson
1984 • München
#2
27 september 2010 - 08:06
Gilla 
Gör visst också ont när jag går. Vi kan väl säga att det gör ont innan jag kommit igång ordentligt. Så är det när jag springer med. Uppvärmningen och första kilometern gör ont. Sedan avtar det.
1980 • Västerås
#3
27 september 2010 - 09:35
Gilla 
Låter ju som klassisk benhinneinflammation.

Jag skulle köra så mycket alternativ träning som möjligt för att hålla konditionen igång. Springa skulle jag låta bli helt innan tävlingen. Möjligtvis ett lugnt pass några dagar innan.
1962 • Katrineholm
#4
28 september 2010 - 20:16
Gilla 
Jag hade liknande problem som dina, den första km var som en pina men avtog efterhand. Hade även ont vid vila och gång. Fick hjälp med detta av en sjukgymnast som körde akupunktur 3 ggr plus att vid riktig smärta körde jag ismassage 30sek is på benhinnan och 30 sek strök jag benhinnan med en torr handduk, detta gjorde jag 5 min totalt. Detta hjälpte på mig och hoppas det även kan fungera på dig Maria. Lycka till:)
Maria Wernersson
1984 • München
#5
1 oktober 2010 - 10:35
Gilla 
Tack Urban och Jonas! har såklart lyckats dra på mig en rejäl förkylning nu också så det är vila som gäller och bara bli pigg till nästa helg. Akupunktur blir nog lite tight men jag ska prova på ismassagen.

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.