Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 3614 visningar

Vadproblem - våga springa?

Ellie
1964 • Lindome
#1
23 maj 2012 - 11:02
Gilla 
Har av och till känt av nedre delen av djupa vadmuskeln på höger ben...sprang 7 km igår i lugnt tempo och var superstel när jag kom hem..tog på Icepower och sedan stödstrumpa. Känner av idag; gör inte ont men känns stelt och ömt...skall jag vänta tills detta "går över" eller vågar jag springa imorgon igen?
Har bokat massage på fredag morgon som jag hoppas skall mjuka upp vaden...
Har stretchat idag skall tilläggas.
Daniel Robertsson
1977 • Göteborg
#2
23 maj 2012 - 11:19 Redigerad 23 maj 2012 - 11:19
Gilla 
Har haft lite problem med Soleus till och från sista året. Om jag var du skulle jag jogga försiktigt för att mjuka och stretcha ordentligt. Stanna/sluta jogga om det knyter sig så du känner attdu stelnar mer och mer under passet. Absolut ingen ide att göra ont värre, så var lyhörd.

Stretchingen kommer sannolikt göra väldigt gott (även om den inte nödvändigtvis känns gott under tiden).

tillägg, lite OT. Får du för dig att ta voltaren eller liknande istället för icepower så se för tusan upp med den numera starka solen.
Kajsa B
1987 • Göteborg
#3
23 maj 2012 - 12:14
Gilla 
kan tipsa om ett program jag fick av sjukgymnast när jag hade någon överansträngd muskel runt ena knät. tror det går att applicera på de flesta ömma muskler, och kör själv på det när jag börjar få ont någon stans.
prova ett pass som är ca 1/4 del i tid mot vad ett vanligt distanspass är för dig. hålll bekvämt tempo. Har du inte ont efter passet kan du lägga på fem min nästa gång du ger dig ut. känner du av vaden EFTER passet så vänta ett par dagar och prova sen att vara ute under samma tid som gången innan. öka alltså bara när vaden visat att den klarar av det. kör även annan träning om det inte gör ont. total vila är är sällan lösningen, men man ska inte göra sådant som gör att man får mer ont.

känns det som en frustrerande kort tid att träna i början, varför inte jogga till gymmet och köra styrka/alternativ träning där.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.