Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 8103 visningar

Låsning höft/ljumske

Frida L
1981 • Örebro
#1
19 juli 2012 - 15:28
Gilla
Hej

Har ett problem som väl inte är direkt jogg relateral eftersom det inte upostår när jag tränar. Men hoppas att kunna få lite tips och råd ändå.

Jag har problem med att min ljumske/höft låser sig. Det tar helt enkelt stopp, oftast när jag ska sätta mig ner/ställa mig upp, sätta mig på huk eller helt enkel bara ta ett lite större kliv. Det som händer är att det tar stopp, känner oftast av smärtan i tid så att jag kan stoppa rörelsen men om jag inte hinner (ex om jag ska sätta mig ner så kan det vara svårt att reagera snabbt nog och stanna och ställa sig upp igen) så gör det ONT!! Känns som om det smäller till någonstans långt inne i benet/ljumsken.
Jag skulle nästan säga att det känns som om höfkulan liksom sitter lite ur led på nåt sätt??
Det kommer i perioder och är inte så här varje dag men när det händer så brukar det vara knas i nån/några dagar och det kommer kanske nån gång i månaden ibland oftare.
Jag brukar försöka lyfta upp benet och försöka rotwra höften för att på nåt vis mjuka upp den men det funkar inte alltid.

Någon som vet vad det kan vara och vad man kan göra åt det?

Ska kanske nämna också att jag har problem med knät på samma ben, väntar på tid hos ortopeden. Misstänkte själv löparknä men sjukgymnasten jag träffade tror att det kan vara en meniskskada.

/frida
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.