Löpning Träning 3 inlägg 1641 visningar

Kylning och vätska i värme

Niklas Johansson
1973 • Norrköping
#1
13 maj 2008 - 20:18
Gilla
Min löpning fungerar bra så länge det är relativt svalt ute. Helst 15 grader eller svalare. När värmen stiger upp över 20 grader får jag riktiga problem. Måste helst ha ett vattenbad att stoppa skallen i var 2-3 km, och måste dricka mer än dubbelt så mycket som andra vid vätskekontroller. Ett par tre glas vid varje vätskekontroll på en halvmara är standard vid varmare väder. Trots det kan jag hinna bli törstig igen innan nästa vätskekontroll. Orken går heller inte att jämföra med löpning i kallare väderlek. Känns som man tappat den mesta konditionen i värme...
Riktigt jobbigt!
Någon som känner igen sig?
1959 • Saltsjö-Boo
#2
13 maj 2008 kl 21:08
Gilla
Känner absolut igen mig!
Jag blir överhettad och behöver enorma mängder vätska när jag springer i sommarvärme. Tycker att det är helt meningslöst att delta i tävlingar när det är över 20 grader

Det är svårt att få i sig all vätska man behöver när det är varmt. Inte ens 4-5 muggar per vätskekontroll tycks räcka.
Jag tror att det är bättre att hälla en del av vätskan direkt på kropp, knopp och kläder. Om vätskan måste ta omvägen via mage och svettning så förlorar man en massa salter på kuppen och riskerar kramp i benen.

Igår när det var 11 grader och blåsigt var det helt perfekt att springa långpass i shorts och tshirt. Jag blev ganska svettig ändå men det var klart hanterbart.
Mr. B
1963 • Hemma
#3
13 maj 2008 kl 22:36
Gilla
En genomblöt keps på huvudet är det bästa knepet jag har testat. På Stockholm Marathon finns det vattenbad att stoppa kepsen i var 2-3 km. Häller man vatten över sig bör man nog akta sig för att bli genomblöt i skorna, om man vill undvika blåsor.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.