Löpning Om jogg.se 14 inlägg 3539 visningar

Vad vill vi läsa om?

1976 • Alingsås
#1
20 augusti 2012 - 17:04
Gilla 
Hej vänner!

Jogg.se är från första stund byggd tillsammans med er medlemmar. Funktion för funktion. Allas våra behov har fått styra utvecklingen. Detta är lika självklart för oss som vi är tacksamma för alla bra idéer.

Nu vill min ta det en nivå till. På måndag skall vi sätta oss och lägga upp en plan för framtidens texter. Men innan dess skulle vi gärna vilja höra med er vad texterna skall handla om. Ös på med idéer och har ni nåt ni själva vill berätta om är det bara att hojta till.

Så kära löparvänner, vad vill vi att framtidens artiklar skall handla om?

löp väl!
/Krister
1966 • Karlstad
#2
20 augusti 2012 - 17:09
Gilla 
Vi läser ju ofta om den och den som springer fortfarande 83 år gammal.
Men jag har alltid varit nyfiken på "vad hände sen".. efter löparkarriären, både sprinters och lång/ultralöpare.. blev dom 120 år eller packade pumpen ihop vid 70?
Nix
1979 • Stockholm
#3
20 augusti 2012 - 18:08
Gilla 
Bra gästbloggare är alltid intressant, sen är jag ju prylnörd så lite mer produkt artiklar vore roligt, men det kräver ju en rätt seriös satsning.
Elin
1990 • malmö
#4
20 augusti 2012 - 21:29
Gilla 
Andras historier om hur de blivit starkare, snabbare och uthålligare. Varför? Hur? etc
Johan
1983 • Malmö
#5
20 augusti 2012 - 22:14
Gilla 
nån intervju med våra elitsatsande kanske? Hur de tänker, känner och resonerar om träning? Lite på-djupet intervjuer istället för "grattis, hur känns det?".
1978 • Västra Frölunda
#6
21 augusti 2012 - 07:48
Gilla 
Håller med Peter, Elin och Johan och kan tillägga att jag alltid gillar rapporter från alla möjliga och omöjliga lopp som medlemmar och/eller joggstaben besöker och deltar i. Både "stjärnor" som Marcus W P och vanliga motionärer. Ibland kanske det kan vara så enkelt som att be någon som har skrivit ett bra blogginlägg att utveckla texten till en artikel.
1977 • Eskilstuna
#7
21 augusti 2012 - 09:07
Gilla 
Viktigast av allt är väl lite mer djup oavsett vad det skrivs om.

Tycker väldigt många artiklar på senare tid bara är en rubrik med lite fler ord. Texterna innehåller inte något konkret.

Tar "Så blir du stabil i terrängen" som exempel bara.
Vad står det i den artikeln egentligen?
De tre första styckena säger egentligen "Man blir bra på det man tränar" fast med många fler ord.
Det sista stycket handlar om utrustning som kan vara lämplig.
Här börjar det bli intressant, men lika snabbt så inser man att inte en enda produkt recenseras, eller ens nämns.
Men visst, ska produkter nämnas så måste det vara "oberoende" av leverantörer.
Det får tex inte vara en enda sko som tas upp och där man sju gånger säger att den går att köpa hos XXX.
Därmed inte sagt att texten ska innehålla en recension av alla förekommande terrängskor.
Det kan mycket väl bara vara skribentens personliga favoriter, bara man inte skriver en artikel som egentligen är förtäckt reklam från en leverantör.

Så recensioner, positiva så väl som negativa, på nya produkter välkomnas starkt.

Texter som inte handlar om produkter bör ju även dom innehålla något konkret. Om det handlar om löpteknink så vill iaf jag att övningar och exempel finns med i artikeln, inte bara en länk till en löpcoach.

1961 • Lomma
#8
21 augusti 2012 - 09:23
Gilla 
Jag håller med alla ovanstående (konflikträdd???)! Med undantag av att jag inte är särskilt intresserad av eliten, utan mycket hellre läser om "vanliga dödliga" som har lyckats med sin träning, och, som Peter skrev, vad som hände efter ett långt löparliv. Men det jag vill tillägga är att det är grymt roligt att läsa löparberättelser från diverse lopp, allt från Lidingöloppet till Badwater, gärna från någon som gör ett lopp för första gången. Och tester av olika prylar liksom hur man undviker eller rehabiliterar sig från diverse skador. "Allmänna" texter om att man behöver lära sig hålla balansen i terrängen eller att det är roligt att springa i en storstad som man besöker, är rätt intetsägande.
1970 • Nordingrå
#9
21 augusti 2012 - 10:22
Gilla 
Loppen!

Jag menar då inte de stora mastosonterna som Stockholm Marathon/Halvmarathon, GV, Tjejmilen och Midnattsloppet.
Det jag skulle tycka vara intressant är att läsa om de små loppen, de som aldrig eller sällan får någon uppmärksamhet och där några få eldsjälar sliter för att få det att går runt.
Min egen erfarenhet av dessa mindre lopp är att det ofta är trevliga och familjära tillställningar med hög servicenivå och dit man gärna återvänder.

Vi är mitt uppe i en löparboom men min känsla är att det är framför allt de redan etablerade loppen som på allvar ökar sina deltagarsiffror. Kan jogg bidra till att småloppen frodas så tror jag att man bidrar till att stärka löparkulturen också samtidigt som vi redan frälsta får läsa om intressanta lopp.
1965 • Kungsholmen
#10
21 augusti 2012 - 10:30
Gilla 
Jag tycker om att läsa om folk som har eget tänk kring träning och testat och utvärderat olika träningsstrategier, gärna lite udda typer som Markus Torgeby som mest verkar ligga och nöta tröskel tex.

Eller folk som har lite kontroversiella åsikter som väcker debatt. Inte för slätstruket och mesigt helt enkelt :-) Udda karaktärer som går sin egen väg.
1982 • Månstad
#11
23 augusti 2012 - 18:12
Gilla 
Tack för er input, vi läser och tar till oss av alla er förslag! Artiklarna är till för er medlemmar så självklart ska vi se till att göra dem så som ni önskar så långt det går. Fortsätt gärna komma med önskemål!

mvh Madeleine
1983 • Halmstad
#12
23 augusti 2012 - 18:14
Gilla 
Race-rapporter är alltid kul!
1981 • Nybro
#13
23 augusti 2012 - 18:29
Gilla 
Skulle tycka det var kul att läsa inspirerande artiklar framåt höstkanten när motivationen börjar tryta pga av kyla och mörker.
Exempelvis: Löpningen fick mig att... komma över exempelvis tragiska livshändelser som missbruk, skilsmässa, fick mig att överleva etcetera. Det behöver iofs inte bara vara tragiska händelser :).

Sen skulle jag gärna vilja läsa en större artikel om Caballo Blanco. Vem var han? Om nu någon vet det vill säga...
Alice Sundström
1968 • Gislaved
#14
23 augusti 2012 - 19:33
Gilla 
Jag skulle vlija läsa om och inspireras av människor som likt mig fajtas med ett vardagspussel, som kämpar med olika lösningar för att få till tränings- och tävlingstid. Människor som har ett 8-5 jobb och inte har löpningen eller annan idrott som sitt yrke.
Blogginlägget "Jag är en Ironman" var otroligt inspirerande att läsa, det visar att även "vanliga" motionärer med hus, småbarn, heltidsjobb mm kan avsätta tid för träning och tävling. Fantastisk läsning :)

Johans förslag tilltalar mig också, att få läsa om hur människor använder löpningen för att må bra och läka i själen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.