ont i insida höger knä - Löpning
Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 12358 visningar

ont i insida höger knä

1978 • Jönköping
#1
10 maj 2013 - 08:01
Gilla 
Hej!

Efter Paris Marathon (7:e april) har jag börjat få ont i en punkt på insidan av höger knä. Punkten ligger ganska högt upp, nära knäskålen. Smärtan är koncentrerad till en punkt.

Det går fortfarande att springa och att använda knät som vanligt men det känns inte "rätt". Jag har provat att massera punkten. Jag har försökt att stretcha "punkten" men hittar ingen bra övning som kommer åt det.

Är det någon som vet vad man kan göra åt detta? Eller är det bara att vänta och låta den läka sig av sig själv?


Jag har tidigare under våren haft löparknä i vänster knä som nu tack och lov har släppt. Jag misstänker att denna skada har uppkommit då jag lagt större belastning på höger ben..
1981 • Örebro
#2
10 maj 2013 - 10:02
Gilla 
Finns lite olika strukturer på insidan som kan ge besvär. Den sk gåsfoten fäster in i området, tre muskler från låret som sammanstrålar. Utöver dessa har vi sidoledband och ev menisk som kan ge besvär.

Hur känns det som du skulle försöka fixera foten i marken och liksom vrida/tippa knät inåt?

Min gissning ligger nämligen på sidoledbandet om det uppstod utan trauma efter ett marathon. Det kan räcka med lite upprepade "vickningar" då man blir trött för att ledbandet ska irriteras. Brukar kunna ge exakt det du beskriver, mer eller mindre full funktion men en känsla av att något är fel och en punkt som smärtar.

Aktiv vila brukar vara det bästa. Sen kan man ev testa med något sorts stöd under en period för att inte belasta ytterligare under träning. Laserbehandling skulle kunna hjälpa också.
1978 • Jönköping
#3
10 maj 2013 - 14:53
Gilla 
Tack för ett snabbt svar!

"Hur känns det som du skulle försöka fixera foten i marken och liksom vrida/tippa knät inåt?"

Känns inget speciellt när jag vrider knät inåt. Jag kommer nog fortsätta med lite styrkeövningar och massage kring området.

Jag hoppas bara det inte är något kroniskt som löparknä.
jim
1972 • Åkarp
#4
26 oktober 2014 - 10:49
Gilla 
Läs mitt inlägg.Jag behöver också hjälp.Vättern rundan var inga problem men ner till Prag hade jag ont.Kan det bero på att jag inte rörde cyklen på fyra vec innan.var sjuk
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.