Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 5394 visningar

ont i ljumskar och ryggslut

1966 • Humlarp
#1
8 juni 2013 - 21:40
Gilla
Har de 3 senaste veckorna haft så himla ont i vänster ljumske. Smärtan sitter allra längst ner till vänster där magen tar slut vid det ben man känner sidan om "de ädla delarna". Ibland går smärtan även upp en bit i magen på vä sida.
Gör ont när jag för benet framåt, skjuter på en boll osv.
Har även ont i två muskelfästen i ryggslutet. Sitter två triggers där som värker som f-n. Allmän ömhet i utsida höfter och gluteus maximus likaså.

Är ljumsksmärtan inflammation i psoas , höftböjarmuskeln? Hänger den samman med smärtan i ryggslutet?

Ska man stretcha psoas eller inte?
Johan F
1975 • Huskvarna
#2
8 juni 2013 kl 22:19 Redigerad 8 juni 2013 kl 22:26
Gilla
Fick samma bekymmer i februari tror jag det var (edit: fel... 3e januari var det jag sprang och fick bekymren)... sprang på och trodde det skulle släppa... nu har jag sprungit 2.5km på dom senaste 8 veckorna (typ)... Hade jag slutat springa när iliopsoas började göra ont, hade jag kanske sprungit utan bekymmer idag. Nu har jag dagligt ont... varit hos sjukgymnast samt naprapat men inget hjälpt... provat 2 omgångar med antiinflamatoriskt utan framgång...det som hjälper är att vara ifrån all träning som tränar ben/mage... dvs nästan all träning... tyvärr känns det inte som det blir mer löpning i år...

Mitt tips till dig, är att lugna dig med löpningen och uppsök en KUNNIG idrotts läkare och få det riktigt undersökt/röntgat.

Krya på dig!
Lennart
1971 • Vallentuna
#3
8 juni 2013 kl 22:21
1 Gilla
Jag tycker Johan gav dig ett väldigt klokt råd.
Tore Axelsson
1957 • Torsby
#4
9 juni 2013 kl 18:51
Gilla
Absolut bästa tipset är att besöka mycket kunnig läkare. Ljumsksmärtor kan komma av flera orsaker. Jag hade likadana och det blev höftoperation (Cam- impingement). Jag fick hjälp av IFK- kliniken i Göteborg (Leif Swärd).
Speciell ljumskmottagning.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.