Löpning Rundor & Kartor 7 inlägg 4038 visningar

Cyckla i löpspåret

1951 • Sundbyberg
#1
20 oktober 2013 - 08:03
1 Gilla
Ganska jobbigt att bli skrämd av en cyklist du inte hört som
svischar om dig i löpspåret.
Varför struntar cyklisterna i att respektera löpspåren med deras förbud mot cykling?
Om du dessutom får beskedet "Vi skall knulla din morsa" när du påpekat dels cykelförbudet dels att du blir skrämd av plötsligt uppdykande cyklist.
Vilka är dina erfarenheter av cyklister i löpspåret?
Glenn K
1974 • Vänersborg
#2
20 oktober 2013 kl 08:23
Gilla
Hehe, ganska fascinerande hur pantad man kan vara som yngre kille (vilket jag vågar anta att det var). Tänker ibland på mitt egna idiotiska beteende i den åldern, som där och då kändes helt rätt. Man får trösta sig med att dom växer upp och förhoppningsvis blir trevligare.
1951 • Sundbyberg
#3
20 oktober 2013 kl 08:51
Gilla
Japp, det var tonårskillar.
Men även 35-åriga cyklister fräser bara på.
Deras svar är antingen tystnad eller "Det skall du skita i".
Rickard S
1981 • Örebro
#4
20 oktober 2013 kl 14:40
Gilla
Jag är både löpare och mtb-cyklist, bor i Örebro och här är det förbjudet att cykla i motionsspår vilket jag och alla cyklister jag känner försöker respektera. Dock kan det hända att vi passerar på motionsspår korta sträckor på våra cykelrundor då de kan binda ihop cykelstigarna. Självklart tar man det lugnt och försöker visa extra stor hänsyn mot löpare de korta partier vi genar på motionsspåret. Jag brukar hälsa glatt på de vi möter för att minska friktionen, om det nu finns någon. Men tyvärr finns det idioter inom alla idrotter som inte tänker sig för. Extra trist då det faktiskt är förbjudet att cykla i motionsspår i de kommuner jag känner till. Sen har det ju även hänt att jag mött tjuriga löpare i skogen när jag cyklar också. Ömsesidig respekt är alltid trevligt.
1968 • Kapp
#5
20 oktober 2013 kl 16:06
Gilla
Förstår inte helt problemet, skrämd kan man ju bli om man inte hör de komma,men det blir man ju oxå av en löpare som kommer tyst i hög fart..
Tycker att det funkar utmärkt med cyklister och löpare tillsammans,,
I Oslo kan det till tider vara lite väl mycket cyklister på turstigarna spec inför Birken som är många cyklisters höjdpunkt,men det är ju inte något stort problem.
Lars O
1978 • Sandviken
#6
21 oktober 2013 kl 09:08
Gilla
Jag har vänt på saken och joggar ofta i MTB-spåren:-)

På det stora hela blir det någon typ av karma antar jag...
1988 • Helsingborg
#7
25 mars 2014 kl 22:04
Gilla
Jag känner mig mer som löpare än cyklist men väljer ändå att cykla mtb i löpspåren här i Helsingborg, trots att jag vet att det är förbjudet. Som jag ser det, så finns det ingen egentlig anledning till att man inte kan samsas om de stigar och spår som finns.

Med ringklocka och tillräckligt låg hastighet förbi personer man passerar bakifrån, så tycker inte jag att det är några bekymmer att hantera detta på ett snyggt sätt.

Ska jag vara ärlig så kan jag som löpare/gångare/cyklist störa mig mer på hundägare som går på ena sidan av spåret, hunden på andra sidan av spåret och ett koppel mellan dem...det är irriterande och jobbigt!

Men framförallt så tycker jag att skogen är till för alla :) Även hundägare ;)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.