Löpning Kost & Näring 11 inlägg 13942 visningar

Jag är jättehungrig hela tiden!

1997 • gräfnäs
#1
22 december 2013 - 13:43
Gilla 
Är det normalt att vara jättehungrig hela tiden, för det är jag, inte det att jag inte fattar att man inte blir hungrig när man har sprungit och så men jag äter verkligen hur mycket som helst efter jag har sprungit? Någon annan som känner det samma?
Lennart
1971 • Vallentuna
#2
22 december 2013 - 13:46
1 Gilla 
Dagen efter långpass brukar jag var extra hungrig. Som ett svart hål :-).
Bulletproof
1981 • Stockholm
#3
22 december 2013 - 14:25 Redigerad 22 december 2013 - 14:25
Gilla 
Jag skulle göra skillnad på att vara hungrig och att känna mättnad. Även om jag inte är hungrig så har jag svårt att känna mättnad, känns som jag kan äta hur mycket som helst om jag inte själv sätter stopp för det. Framförallt när jag nästan helt utesluter sötsaker och sånt.

Så ett tips om än inte en rekommendation, är att äta mer än vad man behöver om man känner att man måste, men att då helst äta korrekt.
HR
1972 • Stockholm
#4
22 december 2013 - 16:17
Gilla 
Du har inte någon smyg-magkatarr eller magbränna? Det kan ju ge falska hungersignaler och skulle kunna förklara varför du känner hunger hela tiden.

Är du mest hungrig "hela tiden" efter löpning så kan det ju vara ansträngningen i sig och även att kroppen reagerar på förlorad vätska. Det är bra att dricka en del vatten i samband med matintaget och kanske äta två gånger med ett par timmars mellanrum och inte proppa i sig massor direkt efter i tanken på att man ska klara sig på det. Dricka lite mellan måltiderna är heller ingen dum idé. Mellan måltiderna skulle jag föreslå vatten - och inget annat.

Under de första två måltiderna efter ett längre/tungt pass så kan man dricka något som man trivs med, mjölk, juice, sojalatte med extra foam. ;)

Efter lååååångpass så känns det som att jag mest äter resten av dagen, eller iallafall tänker på att äta resten av dagen. En bra känsla i mitt fall och det blir mindre intag var tredje timme (på ett ungefär). Jag är dock sällan hungrig dagen efter - men det beror mest på att jag sällan springer kväll.
HR
1972 • Stockholm
#5
22 december 2013 - 16:30
Gilla 
Jag märker dock att jag tillhör kategorin som inte kan bli mätt på två ägg, lite nötter och ett salladsblad och stå mig på det. Det funkar mellan måltider som mellis - men inte som ett huvudmål. På träningsdagar är det absolut bara ett minimellis.

Därför kör jag på det som funkar för mig: en redig rågmacka och något att dricka till. Gärna juice. Det står jag mig på fint ett par timmar (fyra fem timmar om det behövs) och ger heller ingen mystisk efter-maten-koma i mitt fall.

En del fungerar givetvis mycket bättre av ett ägg, en handfull nötter och ett glas vatten. Det är ju bara att prova sig fram om man vill bryta ett ätande som inte fungerar för en. :)


1976 • Sollentuna
#6
22 december 2013 - 18:53
Gilla 
Är du hungrig eller sugen? En himla skillnad nämligen :)

Själv har jag vissa dagar då magen kurrar (hunger) bara timmar efter en måltid trots att jag äter som vanligt. Men det kanske är en gång var annan månad typ, dvs väldigt sällan. Vet inte vad det kan bero på. Om kroppen tycker att jag legat på underskott ett tag kanske?

Men som Henrik är inne på, ät ägg, nötter, mycket smör och ost på mackan osv. Fett mättar bra och håller blodsockret i schack.
1997 • gräfnäs
#7
22 december 2013 - 20:12
Gilla 
Jag har pratat med skolsyster om det, jag går på gymnasiet så alla vet, hon säger att det är för att jag tränar så tror väl på det men ni alla här uppe är ni hungriga efter en löprunda jag är det i alla fall. Och jag ska inte gå ner i vikt bara så alla vet så tänk på det är ni snälla.
Tapio Sulasalmi
1957 • Eksjö
#8
22 december 2013 - 20:27
Gilla 
Hej. Periodvis känner jag hunger. Har tränat hyfsat hårt i drygt två år. Den senaste tiden upplever att jag måste äta mer eller rättare sagt oftare för att orka träna. Även om jag äter mer går jag inte upp i vikt. Kan ämnesomsättningen öka med ökad träning?
Irene
1968 • Åstorp
#9
22 december 2013 - 20:48
Gilla 
Jag tror alla blir mer eller mindre hungriga efter ett träningspass. Man har ju oftast också ätit en tid innan träningen. Frågan är om du äter tillräckligt mycket. Jag menar, ibland tror man att man äter mycket men andra tycker kanske att du äter lite. Jag äter iallafall 4 ggr om dagen och tränar sex dagar i veckan. Man behöver också äta sig riktigt mätt. Flera mål kan behöva vara lagad mat då mackor och sånt oftast mättar för stunden. Jag äter minst 2, oftast 3 lagade mål om dagen och behöver det för att hålla mig mätt. Kanske är det samma för dig. Hur ser ditt matintag ut under en dag?
HR
1972 • Stockholm
#10
22 december 2013 - 22:08
1 Gilla 
Therese: man får inte glömma bort att i din ålder så är man som aktiv mycket energikrävande då man fortfarande är i växande ålder. Man kan äta i princip vad som helst och ändå träna hårt och i princip bara ha fördelar -. man bygger lättare muskelmassa utan att dra på sig onödig övervikt.

Jag tittade faktiskt inte på din ålder - slarvigt av mig.

Samtidigt så är det mycket bra att INTE äta vad som helst utan vill du ha bra resultat på träningen så är det bra och lagad mat samt nyttiga mellanmål som gäller. Energitäta mellanmål om du tränar. Undvik "specialdieter" utan ät istället allsidigt och se även till att få tillräcklig vila - det är en del av träningen man inte får underskatta.

Sedan så ska man förstås inte överäta - då det kan störa träningen i sig. Men det allra viktigaste är egentligen att du i din ålder inte tränar på en "snål" kost utan äter varierat.
1979 • VESSIGEBRO
#11
23 december 2013 - 07:37
Gilla 
Jag har kommit in i en period då jag är hungrig jämt och ständigt! Märker av det när jag kör hårdare pass. Efter långpassen kan jag nog äta hela dagen känns det som. Ofta sugen på något salt efter långpassen...... Jag äter nog allt som finns. Försöker undvika sötsaker på vardagar men på helger slinker det ner en och annan godisbit. Jag lever här och nu och vill äta. Älskar mat...Har faktiskt gått ner i vikt och håller en jämn linje...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.