Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 1520 visningar

Kört på för hårt?

HF Löfgren
1968 • Malmö
#1
1 april 2014 - 10:07
Gilla
Hej alla,

Började löpa i maj 2013. Ganska snabbt kom jag upp på 3 pass/vecka. Körde 2 korta (ca 7 km) lite snabbare pass (intervaller) tisdag och torsdag och sedan en lugnare distans på lördagen (10 km ca). Det upplägget kändes bra under hösten också. I snitt körde jag ca 22-25 km/vecka under hösten.

Under vintern dec-feb ökade jag mängderna och införde långpass på helgen (15-18 km). Tog det därför lite lugnare och sprang mer distans under veckan. Har sprungit ca 33-34 km/vecka i snitt under 2014. Lade också till lite styrketräning och har kört ett 60 min pass/vecka på gym samt ett 20 min pass/vecka hemma. Utöver detta så har jag spelat lite motionsinnebandy på söndagskvällarna.

Allt gick egentligen bra och jag tålde den ökade mängden till dess jag började byta distanspassen under veckorna och köra lite tyngre kvalitetspass (i slutet på feb). Detta funkade iofs också bra i några veckor och jag kände mig enormt stark. Nu verkar det dock som att kroppen protesterar rejält och jag har stora problem med baksida lår, ljumskar och rygg. Jag har alltså fattat att jag har gått in i nybörjarfällan och ökat belastningen lite för fort

Hur ska jag tänka nu? Målet är varvet den 17 maj. Vilken typ av pass ska jag prioritera? Långpassen? Ska jag vila helt till dess jag är 100 % läkt eller kan jag småjogga lite?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.