Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 1583 visningar

Tungt i lungorna flera veckor efter hårt pass

Gustaf
1980 • Lerum
#1
13 december 2020 - 22:52
Gilla 
För ca en månad sedan körde jag ett riktigt hårt pass på 12 km. Hade inga känningar under passet, men samma kväll kände jag att det var tungt att ta djupa andetag, som att det sträcker eller spänner i lungorna lite. Tänkte inte så mycket på det utan tolkade det bara som att kroppen var trött. Vilade en dag extra och fortsatte sedan min träning som vanligt under en vecka. Känslan i lungorna höll sig dock kvar och känns mer efter träning för att minska något en dag eller två senare.

Eftersom det inte släppt så bestämde jag mig senare för att vila ordentligt. Har nu vilat i nästan tre veckor men känner fortfarande samma symptom när jag andas djupt.

Skulle klassa mig som hyfsat vältränad och håller vanligtvis igång med ett par mil i veckan, så det handlar inte om ovana till träningen.

Har läst om ansträngningsastma, men tänker att det då borde gått över. Jag har inte heller svårt att andas vare sig under eller efter träning. Det är bara lite obehag när man tar djupa andetag. Som att det sträcker/spänner lite i lungorna.

Är det någon som känner igen detta?
Walker67
1947 • Växjö
#2
13 december 2020 - 23:06
Gilla 
Ring till VC och fråga om det är coronasymptom du har och om de bedömer det, kan du hämta ett test-kit på vc för egentest. Jag hade ont i magen och feber och min fru hostade i slutet av sommaren och vi fick testa oss, negativt resultat dess bättre.
1980 • Mölnlycke
#3
14 december 2020 - 09:55
Gilla 
Har svårt att tro att det har med passet att göra, oavsett hur hårt det var. Det låter som en medicinsk orsak och covid är väl inte osannolikt i sammanhanget.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.