Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 17428 visningar

Ont insida knät och under knäskålen

2000 • Huddinge
#1
25 januari 2018 - 23:35
Gilla 
Hej alla där ute! Jag har haft ont i mitt högra knä sedan maj 2017. Jag har ont på insidan av knäskålen och ish under som på en punkt på nedre kanten av knäskålen. Jag kan inte heller böja knät helt (saknas ca 15cm till rumpan) o i början alltså i maj kunde jag knappt böja det alls. Jag gjorde en MR röntgen i juni och det visade sig att jag hade chondromalaci men sedan gjorde jag illa mig igen nu i oktober och fick göra en ny MR men den visade ingenting inte ens chondromalacin var kvar. Har kört sjukgymnastik sedan juni och smärtan har gått upp och ner. Smärtan försvann nästan helt nu i december men nu har den kommit tillbaka och det känns nästan som att nån sitter med en nål o gräver i den där punkten hela tiden. Är det någon här som vet vad det kan vara? Är det möjligt att det kan vara exempel menisken även fast man inte sett det på röntgen? Har inte fått någon diagnos och då jag elitsatsar så är det hemskt att inte kunna träna!
Hoppas någon vet något och kan svara fort!
Irene
1968 • Åstorp
#2
26 januari 2018 - 06:36
1 Gilla 
Hur mycket stretchar du sätesmuskulaturen?
1961 • Stockholm
#3
26 januari 2018 - 22:17
1 Gilla 
Det liknar lite det jag hade i somras!

Se hur jag botade mina problem här i denna tråd.
http://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=49351
2000 • Huddinge
#4
11 februari 2018 - 21:46
Gilla 
Jag stretchar sätesmuskeln rätt mycket! Menar du att den kanske kunde vara problem annars?
Och ja Hans jag läste den tråden innan jag skrev här men jag har testat det mesta av allt som stod... Men en ny fråga för jag har nämligen en kompis som nyligen opererade knät för att hon skulle ta ut en broskbit men under operationen märkte läkarna att hon hade en grop i skelettet tror ni att något sådant kan ha hänt mig?
1971 • Nykvarn
#5
12 februari 2018 - 09:00
Gilla 
Smärta insida knä kan vara bursit i den så kallade "gåsfoten" ett muskelfäste på insida knä där tre muskler från baksida lår (Semitendinosus, Gracilis, Sartorious) fäster i Tibian. Det kallas för gåsfot (anseri'n av latin anser 'gås') eftersom fästet där dessa tre muskler fäster ser ut som en gåsfot. och överansträngningen kallas pes anseritis bursitis.

Orsaken anges ofta vara korta hamstringsmuskler och jag har haft det i ett par omgångar och fått bukt med det med hjälp av vila och styrkeövningar för knä och bål.

Jag är varken sjukgymnast eller naprapat och kan absolut inte ställa någon diagnos men det ändå vara värt att googla gåsfot eller per anserin bursit och sedan ta hjälp av lämplig expertis för diagnos och behandling.
1989 • Örebro
#6
12 februari 2018 - 14:51
Gilla 
Kan vara PFSS? Bara att googla :-).
Oldboy
1952 • Danderyd
#7
12 februari 2018 - 15:34
Gilla 
Om man nu tvunget ska undvika att anlita expertis, som exv en idrottsintresserad sjukgymnast, för diagnos så vet jag inget bättre än kneeguru.com. Går igenom i princip alla fel man kan ha i knät.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.