Löpning Skador & Rehab 10 inlägg 12282 visningar

1 år utan träning - Smärta i höft, rygg och ben på höger sida

#1
22 juni 2015 - 20:45
Gilla 
I över 1 år har jag haft ont i ben, höft och rygg på höger sida. Jag har träffat 1 kitopraktor, tre sjukgymnaster och två läkare men de har ej kunnat hjälpa mig. Har gjort MR då de trodde det var diskbråck men utan resultat. Har även gjort vanlig röntgen på höften men inget visades. Om 3 månader ska jag bli kallad till ortoped.

Smärtan började när jag tränade inför marathon. Det började med värk i höftböjar muskeln och i foten på insidan. Året innan sprang jag Göteborgsvarvet utan problem.

1 år utan träning börjar tära på psyket och jag antar att det kommer ta ännu längre tid för utredning hos ortoped. Jag har googlat på olika lösningar själv men finner inget vettigt svar. Därför skriver jag nu och undrar om någon har/har haft samma problem?
Leif Rubensson
1965 • Kalmar
#2
23 juni 2015 - 02:55
Gilla 
Har haft höftproblem till och från sedan jag började jogga för sex år sedan. För ett år sedan träffade jag en kiropraktor som är van att jobba med löpningsrelaterade problem. Hon hävdade att jag snedbelastade när jag sprang och att en orsak därtill var att mina muskler i fötterna var för svaga. Ordinationen blev tåhasningar för att stärka fötterna, balansövningar, tåhävningar samt diverse stretchövningar. Sedan dess har jag varit i det närmaste besvärsfri. Slarvar jag med det hon ordinerade gör sig höften påmind tämligen omgående. Hon poängterade också betydelsen av en bra hållning i samband med löpningen.
1972 • Vinberg
#3
23 juni 2015 - 19:41
Gilla 
Har haft en hel del problem med rygg o höfter sen min osteopat sen 15 år pensionerade sig. Fick prova mig fram bland kiropraktorer o naprapater och till sist hittade jag en osteopat som kunde hjälpa mig. Så mitt tips är att prova några fler "kotknackare" så kanske du hittar en som passar just din kropp.
1962 • Kalmar
#4
28 juni 2015 - 14:31
Gilla 
Ursäkta trådkapning...
Leif, det låter som en bra kiropraktor!
Skulle behöva lite nya, friska (i dubbel bemärkelse) idéer
angående mina bekymmer med hälsenor, rygg och höfter.
Vilken kiropraktor har du fått hjälp av?
Mycket tacksam för svar!
Leif Rubensson
1965 • Kalmar
#5
28 juni 2015 - 14:55
Gilla 
#4 Hon hette Terese Wärnfeldt och hade sin praktik på Öland någon mil norr om bron. Tyvärr flyttade hon till västkusten vid årsskiftet har jag för mig. Jag kan varmt rekommendera henne men hon är ju sorgligt nog inte i närheten längre.
1962 • Kalmar
#6
28 juni 2015 - 15:02
Gilla 
Ok.
Typiskt...
Tack för att du tog dig tid!
1981 • Sundsvall
#7
3 juli 2015 - 23:42
Gilla 
Hej!

Jag levde länge med liknande kronisk värk som dig.

Prövade allt: 3 läkare + Ortoped, 3 naprapater 2 kiropraktorer, akupunktur, träningen, stretching, skoinlägg, spikmattor, sträckbänkar m.m

Jag blev desperat inget hjälpte. Fick ett otal diagnoser allt ifårn inflammationer, artros, diskproblem, roterat bäcken....det kändes rätt kört för mig....

Jag blev helt återställd efter att ha upptäckt geniet John e Sarnos böcker, speciellt Healing back pain. Jag tillämpade hans metoder och blev helt symptomfri på några veckor...jag är fortfarande chokad men otroligt tacksam för vilka effekter böckerna hade på mig.

Jag råder dig läs eller lyssna på John e sarnos bok healing back pain. Tro mig jag vet hur extremt jobbig långvarig smärta är, men du kan ha en lösning här.

Mvh Chrille
Johan Hillervik
1977 • Stockholm
#8
18 juli 2015 - 16:51
Gilla 
Tjena. Kan rekommendera våra "löpar"-naprapater i Stockholm(3 ställen) Stegkliniken för alla typer av skador främst uppkomna vid löpning. De behandlar manuellt. Gör löpanalyser. Har tillgång till dessa proffessioner under ett tak. Naprapat(manuella behandlingar och stötvåg), Sjukgymnast(längre rehab) samt Ortopedtekniker och Ortopedkirurg-bedömning(samarbetsklinik) http://www.stegkliniken.se/löpare-18270146
eller naprapatsidan http://www.stotvagbehandling.se/kontakt-26188097

Med vänlig hälsning
Johan
#9
7 augusti 2015 - 18:09
Gilla 
Stort tack för alla tips ni har gett mig! Börjar kännas hopplöst det här men ska ta itu med det och prova era tips. Lite synd att inte sjukvården kan hjälpa utan man måste ta tag i det själv....
#10
8 oktober 2015 - 21:27
Gilla 
Har idag träffat en idrottsläkare som misstänker labrumskada. Någon som har erfarenhet av detta? Väntar på magnetröntgen nu. Om det är detta så opereras det tydligen i Stockholm (bor i örebro)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.