Löpning Träning 6 inlägg 1656 visningar

Sömnighet efter ca. 3 mil.

1977 • Kista
#1
24 augusti 2008 - 18:45
Gilla 
Jag har problem med att det infinner sig en sömnighet efter ca. 3 joggade mil. Är det någon annan som har liknande erfarenheter? Är det någon som har något bra tips på hur denna sömnighet botas.
Mikael
1967 • Huddinge
#2
24 augusti 2008 - 20:27
Gilla 
:-) lite annorlunda problem måste jag säga. Du kanske springer för sakta?:-) Annars brukar trötthet i "fel" situation komma av nervositet. Man kan börja gäspa innan man ska göra något som kräver lite extra. Man kan också känna sig trött/sömning av samma anledning. Men efter tre mil..? Låter inte troligt, men jag skulle ändå fundera kring nervositet/anspänning.
1967 • Skogås(Huddinge)
#3
24 augusti 2008 - 21:36 Redigerad 24 augusti 2008 - 21:37
Gilla 
Jag tror snarare du behöver fylla på med lite energi !
Vad dricker du på långpassen...bara vatten?
Prova med vitargo eller annan sportdryck, vatten & gel eller något annat. Jag kan känna mig ganska seg på långpass, speciellt om det är varmt. Och för den delen tar det ju en stund att springa 3 mil eller längre och då borde det vara en stund sedan du åt sist...?
/ Christin(som är hungrig & behöver äta var 3:e timme...)
csaba
1973 • Malmö
#4
24 augusti 2008 - 22:17
Gilla 
det kan ju knappast vara sömnighet- Johannes (då måste du verkligen springa sakta) ;-)
snarare trötthet i brist på energi.
när jag springer långpass längre än en ½ mara, så brukar jag dricka sportdyck och inta antingen energigel eller energibar.

men däremot så brukar jag sova mycket bra efter en regäl långpass.
1967 • Umeå
#5
24 augusti 2008 - 22:30
Gilla 
Känt liknande men då snarare efter 2,5-3 timmars löpning och det har nog uteslutande varit för lite energi. Sprang ett 6H i sommras där varvet var 1,3km. Jag åt nåt litet vid varje varv, samt att jag växlade en mugg vatten och en mugg sportdryck vartannat varv. Kände ingen trötthet, rent energinmässigt alltså och var för övrigt mycket piggare än efter Stockholm (visserligen var tempot lägre).

Skall man vara ute riktigt länge så bör man nog försöka knapra i sig energi relativt frekvent... svårt att få i sig för mycket när man väl är igång.

ps. I Hallsberg så bjöds det på salta kex, oliver, melon, chips, morötter, isglass, choklad, godis, marmeladmacka, nötter, tom öl om man ville! Ja jösses vilket smörgåsbord. Salt skumlakris.... min favvo satt fint i början men halvägs så höll jag på kräkas upp dem.
1976 • Nyköping
#6
24 augusti 2008 - 23:20
Gilla 
Jag känner av precis samma symtom som du Johannes och även det runt 3mil +. Vill ibland lägga mig och sova en liten stund känns det som. Och visst är det energi man saknar. Kroppen vill kraftsamla och det gör den bäst under vila...ivårat fall vill kroppen i dvala tydligen:)
Efter maran -08 somnade jag på Östermalms IP efter en fullständig kollaps energimässigt. Fantiserade om snickers och mat sista 22km. Åt en 10-12 energibars + sportdryck och annat men för sent. Dåligt förberedd.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.