Löpning Kom igång 9 inlägg 5607 visningar

Börja om igen..

A Persson
1963 • Trelleborg
#1
5 november 2014 - 20:55
Gilla
Nu har jag haft två månaders vila. Sträckte mig baksida vänster lår den 5 augusti och vilade två veckor. Sprang sen den del pass för att sen springa Trelleborgsloppet. Sprang sedan den 2 september och har gjort uppehåll sen dess. Anledningen är att jag fick ont i vänster baksida lår och i skinkan. Och ont har jag haft sedan dess. Ibland mer och i bland mindre. Nu har jag hittat några strechövningar som jag gör och det känns som om det har gett med sig lite.
Har promenerat mycket, men inte löpt något alls. Men jag är så sugen på att börja igen. Men tänker böra med ett pass på min crosstrainer i morgon och kanske ta ett litet löppass i helgen. Hur mycket jag klarar vet jag inte.. Vad rekommenderar ni? 3 km borde väl vara ok om det känns bra och sen hålla det och varva med knäböj, utfall, sit ups, plankan, tåhävningar och andra styrkerörelser.

Hur tränar man bäst under vintern? Byta ut löpträning till crosstrainern?

Tacksam för input och lite goda råd.

Ani
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#2
6 november 2014 kl 09:05
1 Gilla
Löpning tränast bäst genom att löpa. Försök gärna behålla ett joggingpass för att benen ska klara belastning när våren kommer. Tränar du crosstrainer eller spinning bär du ínte din egen vikt på samma sätt som vid löpning.
Matilda Sandström
1980 • Taberg
#3
6 november 2014 kl 16:17
Gilla
Luften är frisk på vintern och att ge sig ut i nysnön är en härlig känsla. Visst det är inte alltid kul när det är snöslask och regnar på tvären men duschen efter blir extra skön:)
Investera i ett par skor med dubb så slipper du vara rädd för att halka, vilket gör att du inte spänner dig när du springer.

Ta det lugnt nu när du börjar springa igen. Se till att värma upp ordentligt och varva sen gång med löpningen några pass så du känner att låret håller.
Strecha inte för mycket, lagom dos är bra så du inte blir stel i muskeln.

Lycka till:-)
A Persson
1963 • Trelleborg
#4
6 november 2014 kl 21:15
Gilla
Tack ska ni ha!

Jag har aldrig sprungit på vintern, just med tanke på att jag är rädd för att halka.
Vilka skor rekommenderar du, Matilda? Är de dyra? Känner att jag inte vill lägga ner för mycket på nya skor, har nästan precis köpt nya...
Stefan Simonsson
1970 • Trelleborg
#5
6 november 2014 kl 21:26
Gilla
Hej Anette, i Trelleborg är det oftast ingen större fara med snö och halka. Det kan vara några veckor som faller bort men oftast är cykelbanor mm bra att springa på.
1984 • Stockholm
#6
6 november 2014 kl 21:33 Redigerad 6 november 2014 kl 21:33
Gilla
Vill du inte lägga pengar på skor med dubb så köp broddar och sätt på dina vanliga skor. Kostar typ ingenting. Dessutom är det inte isigt särskilt många dagar på ett år. Jag använde mina broddar 3-4 ggr förra året och då sprang jag ändå ute 2-3 ggr i veckan. Det var i Stockholm - här ligger det inte kvar så länge för att det är så mkt trafik. I trelleborg kan jag tänka mig att det är ett ännu mindre problem. Man får välja väg efter underlag ibland bara.

Annars använder många Icebugs skor på vintern och verkar nöjda med dom.
A Persson
1963 • Trelleborg
#7
6 november 2014 kl 21:38
Gilla
Ja, Stefan, du har rätt, det är inte mycket snö här nere i Trelleborg. Och jag brukar springa på cykelbanor och i Östervångsparken.

Broddar ska jag kolla upp med en gång, Johan. Tack för tipset!
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#8
7 november 2014 kl 08:13
Gilla
Det finns även dubb att skruva i sina träningsskor beställes på nätet. "Bestgrip" heter de. Går att skruva ur och återanvända i andra skor om man slitit ut ett par skor.
A Persson
1963 • Trelleborg
#9
7 november 2014 kl 08:33
Gilla
Hej Lars! Också ett bra tips! Ska kolla upp med en gång!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.