Löpning Kläder, Skor & Prylar 10 inlägg 12230 visningar

Nyttan med Chariot Cougar 2?

1981 • Rö
#1
5 mars 2015 - 08:00
Gilla 
Jag är väldigt sugen på att skaffa en vagn, främst för cykling men även för löpning och eventuell skidåkning. Den som verkar mest intressant är Chariot Cougar (för två barn). Jag har dock aldrig testat den, eller någon annan liknande vagn, och vill höra lite röster om detta...

Hur länge brukar man använda den? Våra barn är strax 4 och 1 år gamla. Hur länge gillar barnen att sitta däri? Jag känner till maxvikten, men i slutändan handlar det om vad barnen vill!

Vilka nackdelar med just Chariot Cougar finns, om några?

De begagnade som finns på Blocket säljs för nästan nypris. Märkligt, tycker jag... men hur ska jag tänka där? Värt att slå till på en helt ny då eller?

Ja, ös på med kommentarer om Chariot Cougar 2 i synnerhet och cykel/löp/skid-vagnar i allmänhet!
Gabriel Granåsen
1980 • Umeå
#2
5 mars 2015 - 09:16
Gilla 
En jättebra vagn. Vi har en enkelcougar som fortfarande duger att skjutsa vår 6-åring i. Vi har klarat oss utan bil och kollektivtrafik med små barn och det hade varit krångligt utan vår vagn.

När jag springer med bebis föredrar jag en vanlig briovagn men för lite större barn fungerar den bra. Det känns trygt att den är dämpad.

När vi köpte vår vagn upplevde jag den som klart marknadsledande. Det är kanske därför andrahandsvärdet brukar ligga högt. Har du provat att pruta på affärerna/nätbutikerna? Jag fick 20% direkt när jag köpte vår vagn för 6 år sedan.

De nackdelar som jag kommer på är att bagaget är litet och att jag kan bli smutsig när jag växlar mellan cykel och gåhjul. Vår lucka har en dålig stängningsmekanism med kardborreband men de nyare modellerna har en bättre teknik där.
Christian D
1980 • Sala
#3
5 mars 2015 - 10:05
Gilla 
Andrahandsvärdet på Chariot-vagnarna är skyhögt! De försvinner snabbt från Blocket också. Det beror på, och "bevisar", att kvaliteten är väldigt hög.

Vi har funderat flera gånger på att köpa en sådan vagn till våra barn, men inte kunnat motivera den rätt höga prislappen, och tyckte att vi ändå behövde en "vanlig" syskonvagn som komplement.
1979 • Järfälla
#4
5 mars 2015 - 10:32
Gilla 
Åker mycket skidor med vår vagn och där funkar den bra. Har aldrig upplevt den som vinglig fast den är högre än vanlig pulka. En stor fördel är att storsyskon kan stå och tolka bakom och hålla i handtaget!
1981 • Floda
#5
5 mars 2015 - 11:19
Gilla 
Vi har en Chariot Cougar 2 och har varit väldigt nöjda. Vi har haft "baby-hängmattan" i upp till ca 6 månader och sedan "stöd-set" upp till ca 1.5 år. Vi har använt den både till cykel och att springa med. Däremot så skaffade vi en vanlig dubbelvagn som komplement, eftersom vi ville ha lite koll på båda barnen när den minsta var liten. Och det är väl detta som är svaret på din fråga om hur länge den räcker - det beror på hur syskonen trivs med att sitta där och om de bråkar med varandra eller inte. För två lite större barn kan det nog bli lite trångt, men för en ettåring och treåring som vi nu har så funkar det utmärkt. Sexåringen får cykla bredvid!
1981 • Rö
#6
5 mars 2015 - 20:15
Gilla 
Tack för informativa kommentarer!

Ja, jag står och väger mellan begagnat eller nytt (om vi ska slå till)... Men jag får uppfattningen att den är värd sitt pris?

Hur funkar den om endast ett barn sitter i? Blir det sned belastning, som märks nämnvärt? Jag tänker att ettåringen kommer att ha nytta av vagnen längre än fyraåringen...
1984 • Höganäs
#7
5 mars 2015 - 22:21
Gilla 
Vi köpte en Chariot Cheetah 2 förra sommaren på XXL för 3,500. Dom har den fortfarande till bra pris. Jag tyckte inte de extra tusenlapparna för Cougar var motiverat efter att ha jämfört båda. Har dock bara hunnit använda den som cykelvagn ännu, kanske kompletterar med ett joggingkit. För cyklingen har den funkat utmärkt! Smidigt med de medföljande extra hjulen också så att man kan använda den som "vanlig" vagn.
1981 • Rö
#8
6 mars 2015 - 11:52
Gilla 
Aha, en utmanare! Tack för tipset, ska genast kolla upp Cheetah!
1980 • Elverum
#9
6 mars 2015 - 13:04
Gilla 
Er Cheetah 2 dempet? Hvordan er den å løpe med?
Vi har en Fjellpulken barnepulk som vi er medium fornøyd med, det virker som om sykkelvogner med skikit glir bedre. Ser også nytten i å ha en vogn til ski, sykkel og løping framfor mange dedikerte.
Jesper Johansson
1979 • Göteborg
#10
6 mars 2015 - 13:36
Gilla 
Jag känner inte till skillnaden mellan Cougar och Cheetah. Vi har en cheetah 1, köpt på XXL för knappt ett år sen, för 4000:- har jag för mig. Vi är mycket nöjda. Det enda är att en ihopfällningsknopp lossnat (kanske vårt fel), annars håller den bra. Jag använder den som barnvagn. Köpte till joggerkitet för ett tag sen, och det funkar också bra. Priset är ju ganska högt, men Thules andra vagnar är ju betydligt dyrare.
Jag tror att man kan använda vagnarna till barnet är 5-6 år, såvida det inte är ett långt/tungt barn. Vår son är 2 nu, och vi kommer helt klart kunna ha den minst två år till.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.