Löpning Träning 19 inlägg 9250 visningar

Sol, bad och vila - vad händer?

Oliver
1984 • Göteborg
#1
4 november 2015 - 14:27
Gilla
Tja!

Jo, dålig rubrik men iaf. Here I go again!

Planerar ta en semester på 18 dagar i vinter. Till sol, bad och värme.

Vet ej om jag kan springa där o då. Så ponera att jag blir utan löpning (kommer få värsta abstinensen!) i hela 20 dagar, vad kommer då att hända med; kroppen, knoppen och snoppen?

Hur mycket kan jag räkna med att tappa? Får jag starta om från noll?

Tar ni sånt här i beräknande när ni planerar era semestrar? Alltså när ni åker iväg nånstans? Jag funderar hela tiden nu; ska jag vara borta si och så många dagar? Eller ska jag skita i det?

Överrös mig med synpunkter, ståndpunkter och förslag! Jag är mycket öppen för förslag!!! :D
Robert Holmgren
1972 • Farsta
#2
4 november 2015 kl 15:06
Gilla
Är det klimat för sol och bad är det väl bara att packa ett par dojor och ett par shorts och sedan träna lite när det passar mellan andra aktiviteter om du är sugen. Det tar ju ingen direkt plats i packningen.

När man är sjuk brukar man väl säga att det tar lika lång tid att komma tillbaka i ursprunglig form som man har vilat, det gäller säkert på solsemester också.
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#3
4 november 2015 kl 15:19
Gilla
Har aldrig förstått problemet, tar alltid shorts, linne och lättaste skorna med på semestern. Kanske är lite störd men ett pass om dagen brukar det bli.
Thomas Jonsson
1981 • Bollnäs
#4
4 november 2015 kl 16:27
Gilla
Enligt svett och etikett så var man ju tvungen att ligga Blixt stilla för att tappa nåt. Tror kroppen mår bra av vila kanske blir du starkare efteråt.
Oliver
1984 • Göteborg
#5
4 november 2015 kl 19:23
Gilla
Boys, tack för input!

Jag vet ju icke vilka möjligheter jag kommer att få att sträcka ut mina lurviga ben! Vi snackar Bangcock här!

Så jag hoppas ju kunna få ut och röra på mig men jag måste ju trots allt vara beredd på att hundar, smogg och fogg, värme, bilister, tukisar och shemales kan sätta käppar i hjulet!

SÅ i värsta fall blir det 18 dagar utan löpning! Men förhoppningsvis så blir det väl ett och annat pass att klämma in mellan tempelbesöken och Singhasen...

Nr 1: Robban, YEs! Det är min gameplan. :)


När man är sjuk är man ju dock däckad, sängliggande och hela systemet har fått sig en omgång. Så rent fysiologiskt tror jag att det är bättre och lättare att komma tillbax från frivilligt uppehåll pga semester jmf ofrivilligt uppehåll pga sjukdom! Bara vad jag tror! Som vanlig medelsvensson!

Nr 2: Lasse, jag beundrar den typen! SJälv är jag sån på hemmaplan, mer eller mindre, men när jag åker iväg är det som att jag faller ur rammen, tappar fotfästet, glömmer rutinerna....men jag tror du har löpningen i blodet! Du måste nog springa (eller aktivera dig). Det är ditt syre. Har jag rätt?

Nr 3: Thompa! Absolut, du läser mina tankar! Tänkte faktiskt köra det som en liten vila men resan planeras ju till 18 dagar och jag vill ju gärna kunna köra lite lätt jogg iaf....

Jaaaa, små problem som man gör stora!

1964 • Stockholm
#6
4 november 2015 kl 20:04
Gilla
Jag har aldrig varit i Thailand eller någon annanstans i Asien. Men, i Bangkok finns flera stora parker. Jag gissar att det kan vara lättare att hitta vettiga ställen att löpträna utomhus i Bangkok än på de rena turistorterna. På dyrare hotell finns det säkert gym som kanske har löpband.
Acke5
1959 • Göteborg
#7
4 november 2015 kl 20:31
Gilla
Allt är ju relativt, men för egen del tycker jag inte att Bangkok har några stora parker. Turister brukar hamna centralt och då är det nog Lumpini Park som är det största du kan hitta. Ungefär en kvadrat med sidan c:a 600 meter. Särskilt lummigt är det sällan i thailändska parker, lite glesa träd, några ansade buskar och torra gräsmattor. Slottsskogen framstår som en oändlig vildmark i jämförelse.

Lösa hundar är nog inget problem i Lumpini. Jogga på trottoarer och gator kan du glömma och utomhuslöpning utföres lämpligen mellan 06 (soluppgång) och 08 på morgonen.
1981 • Katrineholm
#8
4 november 2015 kl 20:55
Gilla
Tycker man tappar mer av att vara sjuk än att "bara" vila.
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#9
5 november 2015 kl 07:59
Gilla
Att vara sjuk bryter alltid ned kroppen i någon mån, att bara vila kan ibland vara nyttigt då kroppen får återhämtning. Vilan bör helst vara aktiv med promenader mm.
Robert Vestberg
1983 • Sundsvall
#10
5 november 2015 kl 08:13
Gilla
Inte för att det är så kul kanske, men det går säkert att hitta ett och annat löpband även i Bangkok :)
1981 • Göteborg
#11
5 november 2015 kl 15:42
Gilla
Jag var en tur i Vietnam som var i princip träningsfri undantaget tre dagars bergsvandring (korrekt översättning av trekking?).

Under ca 2,5 veckas frånvaro från regelbunden träning upplever jag inte att jag hann förlora nämnvärt i central kapacitet, hur mycket jag förlorat lokalt i musklerna är svårt att säga, men antagligen inte allt för mycket, lite fart samt något sämre blodtillförsel. Hade jag haft ett 10km-lopp inom en vecka hade jag antagligen varit mer orolig.

Summa kardemumma: Får du bara lite träning till livs klarar du dig bra. Ska du sola och bada finns det kanske en fin strand att idka barfotalöpning på, så sparar du tid...
Emma Rengbo
1980 • Åkarp
#12
5 november 2015 kl 23:44
Gilla
Tror inte du ska vara rädd för vila. En gång om året bör man ta vila från träningen i ca 2 veckor. För att vila kroppen och för att låta annat och andre ta mer plats framför träningen. Vilan brukar ligga efter tävlingssäsongen som ju sliter en del. För egen del brukar jag vara ganska aktiv på mina semestrar, utan att direkt träna. Planera bara inte in tävlingar som skulle krocka med den ev uteblivna träningen.
Åker själv till Nice i morgon för semester, och årets sista lopp;). Dock utan större ambitioner på ett resultat, det blir helt för upplevelsen. Därefter tar jag min vila, och börjar planera för nästa år. Trevlig semester!
Lisa Remahl
1977 • Västerås
#13
16 november 2015 kl 00:07
Gilla
Det finns gott om höga hus i Bangkok, och då kan man springa i trappor.. Tidseffektivt, asjobbigt och man behöver inte tänka på smog
Oliver
1984 • Göteborg
#14
16 november 2015 kl 19:30
Gilla
nice med feedback från alla håll! från venus till mars!

anropar acke 5!! inga hundar i lumpini parken? hur kommer det sig? är det hundförbjudet? då kan man med andra ord droppa långtightsen och ta på sig slitz shortsen? är det ok att springa topless? eller riskerar man att få polisen, brudar och shemales efter sig då???
1964 • Stockholm
#15
16 november 2015 kl 20:24
1 Gilla
@#7 Acke.
Du jämför en park, som tydligen är modell större, med en skog?

I Sverige har vi inte så mycket av vad som brukar kallas parker i andra länder. Ofta är det väldigt backiga gröna områden som liksom blivit över.

Kan man få till ett varv på omkring 1 km i både vår variant av park och mer sydligare länder, så får man nog vara glad.

I just Stockholmstrakten finns gröna stråk utefter vattnet dit folk som promenerar eller löptränar brukar dras till. Men är detta parker? Svar nej.

Följande får ni nog censurera, men i bostadsbristens Stockholm finns det områden i innerstaden som används till vinterförvaring av fritidsbåtar samt kolonistugor. Men, det parti som tar upp att det kanske vore en bra ide att bygga bostäder där, med minst 7-8 våningar, är nog rökta för lång tid framöver.
Acke5
1959 • Göteborg
#16
17 november 2015 kl 01:34
Gilla
#14 Något hundförbud känner jag inte till, men Lumpini ligger liksom mitt i stan och det är tungt trafikerade gator och inte så mycket bostadshus i närheten. Thailands största/förnämsta universitet, kontorshus och liknande ligger där. Hundarna finns oftast på soierna, i anslutning till bostäder.

I de kvarteren så vimlar det av kontorsflickor och studentskor, så du lär säkert väcka uppmärksamhet om du springer runt så lättklädd. Vet inte om det är olagligt med bar överkropp men du känner nog själv att det är helt fel i den miljön. Splitshort är självklart - vi snackar om 25-35 grader Celsius. Dessutom är det rätt hög luftfuktighet i BKK.

#15 Tveksam till om jag skulle kalla Slottsskogen en skog, men visst är den rejäl jämfört men en del små grönområden i världsmetropolerna. Kommer ihåg hur ynkligt små en del parker i Paris var. Jardin du Luxembourg som skulle vara så fin enligt guideboken var ungefär lika grön som Bältesspännarparken i Göteborg.

Central Park, NY och Hyde Park, London är nog undantag.
Åsa
1983 • Fagersta
#17
17 november 2015 kl 06:24
Gilla
Du blir utvilad, får lite färg på kroppen och D-vitamin.

18dagar...lugnt. Ta en promenad eller en liten jogg någon dag. Kroppen behöver variation och just vila är vi dåliga på. (vi som annars tränar)
1963 • Kungsbacka
#18
17 november 2015 kl 09:30
Gilla
18 dar låter väldigt långt utan någon träning skulle def trycka in minst två pass, kanske två långa, så kan du "vila" resten! :-)
Älta
#19
22 november 2015 kl 19:23
Gilla
"Ta seden dit du kommer" som det så vackert heter. Om du mot förmodan ser thailändare springa med bar överkropp så kan du väl med gott samvete dra av din t-shirt också. Men är ganska säker på att dom uppskattar om du behåller den på, thailändare har lite annan syn på nakenhet än oss. Det är t.ex. normalt för thailändare att bada med kläderna på.

Jag blir även lite förvirrad över "sol, bad och värme" ihop med 18 dagar i Bangkok? Räkna inte med att få någon bränna eller annat än poolbad i Bangkok. 18 dagar i Bangkok låter ganska länge, om du inte har speciellt skäl att stanna just där så skulle jag föreslå att ni sticker minst en vecka till någonstans som just erbjuder sol och bad.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.