Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 5505 visningar

Benhinneinflammation läkt?

#1
5 augusti 2016 - 23:11
Gilla 
Hej! Jag är en tjej på snart 20 år och för några veckor sen började jag löpa efter ett träningsuppehåll, tyvärr är jag rätt oerfaren så slutade med benhinneinflammation (såklart..)

Det har gått ca 2 veckor och lite mer sen jag fick ont i benhinnorna i vänstra benet. Sedan dess har jag inte sprungit men jag har inte heller kollat upp det hos någon läkare eller sjukgymnast. Det enda jag har använt är ormsalva och voltaren T

Och nu känns det inte lika ömt när man trycker på benhinnorna. Betyder det att det har läkt eller? Vågar inte riktigt springa så "tidigt" igen. Jag hörde att det tar ca 4-8 veckor eller 2-3 månader för att en benhinneinflammation ska läka. Är inte helt hundra om det var voltaren T som löste problemet men om det nu är det så hur kommer det sig att så många lider av det i flera månader/år?
Irene
1968 • Åstorp
#2
6 augusti 2016 - 08:00
2 Gilla 
Ömma benhinnor kan bero på löpteknik, skoval, pronation, träningsmängd/ensidighet och det faktum att man inte låter inflammationen riktigt läka ut om skadan redan är skedd. Det viktigaste med alla skador är att komma på varför man fick den. Ändrar man inte orsaken till problemet är risken stor att man får skadan igen. Undertiden man rehabar och behandlar skador kan man träna alternativt för att hålla styrka och kondition.
#3
6 augusti 2016 - 22:03
Gilla 
Förstår. Idag tog jag en powerwalk över asfalt och det gjorde knappt ont, kan det ha läkt?
Mille
1987 • knivsta
#4
6 augusti 2016 - 22:07
Gilla 
Om du fortfarande känner någon smärta tycker jag att du ska avstå. Annars blir det värre längre fram.
#5
6 augusti 2016 - 23:22
Gilla 
Det känns inte som "blåmärken" när jag trycker på problemområdet, borde det inte ha läkt då?
1981 • Vegan Runners
#6
6 augusti 2016 - 23:39
1 Gilla 
Hoppas jag inte låter otrevlig nu, men skulle du gå runt på bussen och fråga folk på måfå om de tror att dina benhinnor har läkt? Och typ hoppas att nån säger ja så du kan börja springa igen? Jag tycker Irene har skrivit ett bra svar och jag tycker det vore bäst att gå till nån idrottsklinik och kolla vad som hänt, om du har möjlighet. Annars kolla vad det finns för böcker om idrottsskador på biblioteket, medicinska råd av folk på internet är ingen bra idé.
#7
7 augusti 2016 - 00:45
Gilla 
Jag håller med dig, Håkan Eriksson, tänkte bara höra med andra ifall de har några erfarenheter kring detta, men som du säger så är det klokare att inte vända sig till nätet det första man gör
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.