Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 2661 visningar

Benhinneinflammation?

Stockholm
#1
1 maj 2019 - 18:19
Gilla 
Jag har under de senaste åren börjat löpa rätt mycket och avklarat ett par Lidingölopp samt en hel del motionsträning året om. Jag har under denna tid både kört Asics Nimbus (Neutrala) samt Asics Kayano (Pronation) och har under våren gått över till Nike Pegasus Turbo (Neutrala). Samtliga skor har funkat toppen för mig och jag har inte haft några känningar i varken knä eller benhinnor. Under våren har jag ökat min löpning från ca 2-3 mil i veckan till 4-5 mil i veckan och har blivit även blivit mycket snabbare.

Allt har gått perfekt och uppladdningen inför Stockholm Marathon har varit i fas, fram tills för ca 1,5 vecka sedan. Helt plötsligt fick jag smärta strax ovanför fotknölen på insidan av ena benet. Först tänkte jag att de bara var en lätt överansträngning och körde ett par dagar senare 1 mil i rätt högt tempo - men smärtan satt kvar. De senaste dagarna har jag även haft känningar när jag är ute på promenader eller går till jobbet. Är det helt enkelt så att jag har dragit på mig en stressfraktur/inflammation i benhinnorna? Och vad kan jag göra åt detta - är Stockholm Marathon helt kört eller finns det någon mirakelkur?

Väldigt tacksam för hjälp :)
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
1 maj 2019 - 23:07
Gilla 
Sök snarast upp en fysioterapeut som kan idrottsskador. Ett proffs är mycket bättre på att ge korrekt diagnos än du själv eller jag eller"Dr Google". Dessutom får du ett träningsprogram och/eller någon behandling.
Vid klassisk benhinneinflammation är man öm på insidan av skenbenet ca 15 cm ovanför ankeln. Det diskuteras i flera trådar här på jogg.
1980 • Mölnlycke
#3
2 maj 2019 - 18:58
Gilla 
Vet inte om det är samma som jag har haft men för min del fick jag bukt på problemen genom att träna fotstyrka/balans på en bosuboll och stretcha vaderna ordentligt (rakt och böjt knä).
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.