Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 3685 visningar

Svidande hälsena

Västerås
#1
17 juli 2017 - 19:24 (Redigerad 17 juli 2017 - 19:24)
Gilla 
Jag börjar bli tokig på min vänstra vad nu. Det liksom svider likt ett brännsår till och från i min hälsena trots att jag vilat i flera veckor och försökt rehaba med tåhävningar, balansplatta och massa grejer. Det konstiga är att jag till och från inte känner någonting alls. Sen helt plötsligt när jag sitter och kollar på TV och inte rör mig över huvudtaget så kan det kännas som att vaden håller på att brinna upp inifrån och ut. Det känns ingenting alls när jag gör mina vadhävningar, tvärt om så brukar det kännas bättre. Jag har heller inte tappat någon styrka alls i vaden och det känns inte som att någonting är trasigt alls. Jag har haft en bristning för några månader sedan, kan det vara någon ärrvävnad som ligger och irriterar? Någon som haft någonting liknande?

Om ni kollar på bilden i länken nedan så gör det liksom ont i höjd med texten "soleus", alltså strax nedanför Gastrocenemius.
http://strengthrunning.com/wp-content/uploads/2013/03/Achilles-tendon-300x195.jpg

Jag tänkte liksom springa Ultravasan om drygt en månad och försöker cykla som substitut just nu men jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till eftersom det inte verkar bli bättre.
Västerås
#2
20 juli 2017 - 16:55
Gilla 
Ingen?
Bo Engwall
1955 • Uppsala
#3
20 juli 2017 - 17:16
Gilla 
"Jag har haft en bristning för några månader sedan, kan det vara någon ärrvävnad som ligger och irriterar"

Det låter som en inte orimlig hypotes att den skadan kan ha betydelse och kanske ge en nervpåverkan, och/eller deras i sin tur eventuella gemensamma bakomliggande orsak.

Det kan gissningsvis krävas en mycket duktig idrottsskadeexpert med tillgång till rätt diagnosinstrument för att fastställa orsaken eller orsakerna.
1968 • Kållered
#4
21 juli 2017 - 09:24
Gilla 
Gå till en idrottsinriktad fysioterapeut så får du säkert bra hjälp. Brukar vara det bästa tycker jag.
Personligen får jag hälseneproblem om jag springer för mycket/långt i skor med för låg drop. Fast det är ju individuellt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.