Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 4609 visningar

Partiell ruptur plantar fascia

pia
1966 • Märsta
#1
2 februari 2018 - 17:08
Gilla 
Har haft vad jag trodde var plantar fasciit sedan i oktober. Nu har ett ultraljud dock visat att det är en partiell ruptur på plantar fascian, vilket stämmer med att det kom helt plötsligt under en löptur. Gör vansinnigt ont även i vila och att ha skor på sig är ett rent helvete då alla skor och sulor trycker på den relativt ytliga skadan. Genomgår just nu stötvågsbehandlingar för att försöka få igång en läkning. Men vad jag undrar är om någon har erfarenhet av Hoka skor, dvs om de trycker på plantar fascian eller inte? Vilken modell är bra i så fall? Skulle åtminstone vilja kunna gå några steg utan att det känns som en kniv i foten. Berätta gärna om andra erfarenheter av denna skada!
1961 • Stockholm
#2
2 februari 2018 - 18:14
Gilla 
Hoka skor är som att springa på moln för PF! :)

Se även tråd om min PF botning här:
http://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=38766
1961 • Stockholm
#3
3 februari 2018 - 17:52
Gilla 
Jag tror nog att alla Hoka skor är väldigt bra.
Jag springer numera i väldigt mycket i Hoka Clifton som är min favoritsko.
Min Plantar Fasciitis har jag ju botat för länge sedan, men jag vill inte göra om misstaget att springa mycket i minimalistiska skor utan mycket dämpning och utan support för hålfoten.
Det är viktigt att få support för hålfoten när man har PF. (Eller förebygga att inte få problem).
Att springa med minimalistiska skor på hårda ytor är inte optimalt.
Människan är inte gjord för att gå på hårdgjorda ytor som ju är ett modernt påfund.
Det går ju att träna upp vadmuskler och muskler i foten för att klara av att springa på hårda ytor också, men det är riskabelt för många. Jag fick som sagt PF när jag satsade på det.
Michael Lindborg
1964 • Saltsjö-Duvnäs
#4
3 februari 2018 - 19:50 Redigerad 3 februari 2018 - 19:52
Gilla 
Jag hade samma skada förra året. Högg till under foten under ett pass på löpbandet. Vansinnigt ont i fyra månader. Fick till sist ordning på det med ultraljudsbehandling och Hoka Arahi. Till vardags hade jag ett par fantastiska Skechers GoWalk 3 med inlägg samt en tennisboll under skrivbordet som jag rullade foten på om dagarna.
#5
4 juli 2018 - 15:10
Gilla 
Hej,

Tror jag råkat ut för något liknande. Sökte ni vård för detta? Var kan jag söka vård om man nu gör det? Befinner mig i Stockholm.Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.