Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 1870 visningar

Hur ska jag lägga upp min träning efter skadeuppehåll?

1975 • Hammarö
#1
26 november 2008 - 14:11
Gilla
Hej på er Joggare!

Jag tänkte be den samlade expertisen här om lite tips och råd...
Jag har nu äntligen börjat springa igen efter en påtvingad viloperiod på sex veckor pga. en bristning i ett muskelfäste i ljumsken. Igår provade jag 2,5 km i 6-minuterstempo på ett löpband och so far, so good...inga känningar i ljumsken.

Innan uppehållet var ett normalt pass för mig ca 10-15 km men jag har även varit uppe och nosat på distanser över 20 km. Sista helgen i maj står jag (förhoppningsvis) på startlinjen i Stockholm, redo för min första mara. Nu skulle jag således vilja ha lite tips och råd om hur jag bör trappa upp träningen för att vara väl förberedd då. Jag inser ju givetvis att det inte går att springa på som innan skadan, men jag vill samtidigt komma upp i distans (och helst fart) ganska omgående. Ursprungsplanen var att hoppa på Szalkais träningsprogram nu på måndag, men jag kanske får vänta lite med det?! Är det någon som har erfarenhet av en liknande ”comeback” efter skada? Hur hårt törs jag belasta ljumsken? Skall jag köra korta pass och ofta? Eller är det längre distanser och mer sällan som gäller? Är det rent av någon som har någon form av passande ”rehab-träningsschema” liggande i byrålådan?

Hör gärna av er om ni har något klokt att dela med er av. Alla råd är välkomna, jag vill hemskt gärna komma igång med löpningen på allvar igen...

Mvh,
Fredrik
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.