Löpning Prylar 4 inlägg 5008 visningar

Cykel till Halvvättern? (Nybörjare)

theresens
1999 • Brandbergen
#1
12 juli 2018 - 22:51
Gilla 
Hej!

Finns många sådana trådare men tar gärna emot lite tips. Planerar att cyckla Halvvättern 2019 och har aldrig cyklat som sport.

Just nu har jag en begagnad Yosemite Rock Fall från Biltema med några år på nacken...

Hittade en hybridcykel (Sirrus Wmn V) och en racercykel (Merida Ride 90 Claris), är någon av dem nått att ha?

Har tittat på Blocket osv men är bara 157 cm och det var ont om cyklar i den storleken.
1967 • Mysinge
#2
13 juli 2018 - 01:47
Gilla 
Hej! Ibland har storl... Nä! Du borde väl ta storlek 50 i cykel ungefär? Gå in på Blocket och gå till kategorin Cyklar respektive Racer, och skriv in "50". Hittar du något som verkar lockande, föreslår jag att du tar kontakt med säljaren och frågar litet om hennes längd - även längden på benen har betydelse - och varför hon säljer cykeln.
Öh, här har du kanske något: https://www.blocket.se/vasternorrland/Scott_Speedster_20_XS_49_79423968.htm?ca=18&w=3

Den första cykeln ska ju inte vara plågsam under Halvvättern - som jag har cyklat många gånger och tycker mycket om - eller under träningen inför. Konstigt nog ligger mycket av plågan ofta i fel sadel och för billiga cykelbyxor. Att lägga upp en budget för sådana saker - vattenflaskor, handskar och skor bl a - är nog nödvändigt.
Anette Edman
1966 • Årsta
#3
13 augusti 2018 - 21:17
1 Gilla 
Nej, du kan inte ha storlek 50 om du är 157 lång. Jag som är 174 lång har 51. Prova ut cykeln noga så att du når fram till styret utan att få ont. Kvinnor har ofta kortare armar och längre ben än män i samma längd, och behöver då ofta köpa mindre storlek på cykel.

Gå med i Facebookgruppen Cyklande tjejer, där kan du få råd och input från tjejer som är i din längd.
1963 • Trollhättan
#4
16 augusti 2018 - 14:32 Redigerad 19 augusti 2018 - 19:18
Gilla 
Hej

Ska du köra landsväg mer än några mil åt gången så rekommenderar jag definitivt att du tittar på en racer. Man kan cykla VR och HV på vilken cykel som helst men det ska vara kul och inte jobbigare än det måste vara.

Olika tillverkare har olika ramgeometri. Det innebär att en ram 50 från tillverkare X inte behöver vara lik en 50 från tillverkare Y. Man får prova.

En fungerande begagnad racer kan man få från några tusenlappar och uppåt nu när det börjar ta slut på sommaren. Begagnade cyklar kan vara kap men nästan alltid är någon eller några slitdelar som behöver bytas på det man köper begagnat vilket också får räknas in i totalpriset. Köper man nytt så vet man att allt är Ok och man kan få en helt ok första cykel för strax under 10, XXL brukar ha rätt ok instegscyklar, men det finns naturligtvis andra.

Det finns olika system där foten sitter fast i pedalen. Som första system är Shimanos SPD inte så dumt. Egentligen tänkt för MTB men fungerar även på racer. Det går att hitta ganska billiga skor och pedaler i denna serie. Rena landsvägsskor och deras pedaler blir dyrare.

Minas 5 cent/ JM
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.