Löpning Kom igång 4 inlägg 3808 visningar

Nystart - Pepptråd!

1974 • Göteborg
#1
6 augusti 2018 - 13:13
1 Gilla 
Hej!

Har precis kommit igång med träning och förbättrad kost. I första hand för en bättre hälsa --> Vilket bör leda till mindre vikt, bättre kondition och starkare kropp.

Min största utmaning är att få kontinuitet i träningen och att bli av med sötsuget,

Som många andra, tränade jag mycket när jag var yngre (bollsporter) men när barnen kom trappade jag ned mer och mer. Efter några år fick jag nog och kom igång med träningen igen men korsbandet gick av och efter det har jag aldrig riktigt kommit igång igen, inte på ett regelbundet sätt.

Nu är det dags!

Någon som vill följa med på resan så att vi kan peppa och inspirera varandra även när den grå höstvardagen gör sig påmind?

Mina mål:

* Äta regelbundet, mer vegetariskt och mindre godis (läs choklad).
* Springa tre dagar i veckan (varje vecka), två kortare pass på ca 5 km och ett längre på ca 10 km. Ska vara uppnått om 3 månader, alltså 31/10.
* Styrketräna eller köra annan konditionsträning 2-3 pass i veckan.
* Gå ned i vikt och minska midjemåttet med 15 kg/cm. Ska vara uppnått till nyår.
1988 • Stenungsund
#2
6 augusti 2018 - 13:45
1 Gilla 
Kul att du vill ta tag i det. Men vill ändå påpeka att bara för att du är pepp nu att dra igång så känns det väl ambitiöst att gå från 0 till 5-6 träningspass i veckan. Tittar jag på nära och kära (tex pappa) som gör så, så slutar det alltid med att dom tröttnar för fort. Varför sån hets?

Dessutom är det mycket "ska" på dina mål mot ditt första stycke att träna för bättre hälsa. Varför denna press?
1974 • Göteborg
#3
6 augusti 2018 - 14:35
Gilla 
Tack för dina tankar, alltid bra när någon bollar så att man får fundera lite.
Jag håller med i det du säger, rakt av. Det kan låta/vara lite motsägelsefullt.

När det gäller träningen måste jag ha med ordet ska, åtminstone på tre pass i veckan. Jag har testat utan "ska" men det har inte fungerat för mig, jag behöver helt enkelt piskan. Jag mår grymt bra av att träna men har svårt att hänga i mer än några veckor i stöten.

Övriga pass handlar egentligen om två saker.
1. Har jag för många vilodagar slutar det med att jag inte kommer igång igen (problemet med kontinuiteten).
2. Jag behöver egentligen köra rehab för mitt knä men tycker att det är sååååå tråkigt. Tanken med övriga pass är alltså att det i första hand ska vara lugna rehabpass hemma.

Men jag håller med, övriga pass kan vara en bonus, det får jag omformulera.

Stycket med vikten och midjemåttet får jag omformulera, det får ta den tid det tar helt enkelt.

Det är svårt det där, jag tror mer på att göra det för känslans skull, att sträva efter en skön känsla av välmående i vardagen och träningen....samtidigt som jag behöver mål för att ta tag i det på riktigt. Jag är inte riktigt framme vid att kunna släppa mig själv fritt ännu :-)
Anna
1977 • Sverige
#4
22 augusti 2018 - 11:58
Gilla 
Jag behöver också en pepptråd! Hängde mycket här på jogg för flera år sedan när jag sprang en hel del. Sen hände ny sambo, gravid, skadad osv. Jag började jogga lite smått i våras och har lyckats hålla i det. Nu har jag tänkt tre ggr/vecka, enligt ett program för att orka 5 km inom en inte alltför avlägsen framtid. För att inte bli skadad igen behöver jag styrketräna så det försöker jag få till minst två ggr/vecka, och så rider jag två ggr/vecka, vilket ger noll vilodagar. Däremot ser jag inte ridningen som träning. :D

Jag har lyxen att ha ett gym i samma hus som jag jobbar, och ett motionsspår utanför jobbet så min tanke är att minst ett av löppassen och båda styrkepassen utförs på lunchen. Eftersvettningarna får man bjuda på. :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.