Löpning Träning 3 inlägg 2228 visningar

Speedgolf – löpträning med hjälp av golf

Kristoffer Lindén
1977 • Spånga
#1
15 juni 2020 - 09:49
4 Gilla 
Bild uppladdad av Kristoffer Lindén
Hej!

Kristoffer heter jag och jag sysslar med Speedgolf, dvs man ska ta sig runt golfbanan så snabbt som möjligt på så få slag som möjligt och givetvis för att göra det måste du springa.

Speedgolf är ett grymt komplement till golf med många fördelar. Du får motion, du får spela golf och du spelar 18 hål på knappa timmen. Jag brukar gå ut som första boll någonstans mellan 06-07 på morgonen för att sen vara hemma i god tid för frukost med familjen. Under den timmen har jag spelat 18 hål och kört 8km intervaller. Dessutom på mjukt och fint underlag som är skonsamt för kroppen. Jag körde marathon och triathlon innan och slet med dålig rygg av för mycket asfaltslöpning. Min rygg är i princip bra efter att ha bytt underlag.

Speedgolf är dessutom bra för din golf. Eftersom du springer har du inte alla 14 klubbor med dig, jag brukar använda 5 klubbor, vilket gör att du får träna på olika typer av slag då du inte alltid har rätt klubba för rätt avstånd och det är verkligen något du kan ta med dig sen på banan.

Är du löpare som gillar att spela golf men tycker det tar för lång tid, då är det här för dig! Vi är ett gäng ambassadörer runt om i landet som vill få fler att testa Speedgolf och vi ställer gärna upp på ett introduktionsvarv.

Vill du läsa mer om Speedgolf, besök gärna vår webb, https://www.speedgolfsweden.se och följ oss på Instagram under @speedgolfsweden. På webben finns lite videoklipp om du det går till.

I lördags sände Sportnytt ett superfint reportage om Speedgolf, faktiskt med inslag av Bernard Lagat som spelat Speedgolf VM.
https://www.svt.se/sport/golf/golf-under-timmen-for-morgonpigga-speedgolfare

Allt gott!

/Kristoffer
Bengt
1979 • Vallentuna
#2
15 juni 2020 - 19:46
Gilla 
Delade den artikeln från SVT på min FB sida igår. med texten "äntligen blev golf lite intressant iallafall"

jag är intre intresserad själv, men hoppas att det växer som sport, verkar helt klart roligt.
gå-golf känns lite för långsamt för min smak, men själva spelet kan nog vara roligt. så detta måste ju vara det ultimata om man redan från början skulle gillar golf och löpning.

En fråga. hur fungerar det att köra bland "vanliga" golfare när det är många på banan?
Kristoffer Lindén
1977 • Spånga
#3
16 juni 2020 - 20:14
Gilla 
Hej Bengt!

Ja, det är verkligen superkul och bra både för din löpning och din golf.

Där har du nackdelen, det är först ut som gäller. På vissa banor menas det 07:00 andra 06:00. Att spela på en bana full med folk går helt enkelt inte. Nån boll eller två rinner vi fint förbi men fler blir svårt.
Fördelen är att du har tom bana och är i princip ensam med naturen, en väldigt fin upplevelse i sig. Man ska bara ta sig upp är klockan ringer.

Vi jobbar som sagt hårt för att få fler att pröva på och hoppas SVT kan hjälpa till i rätt riktning.

/Kristoffer
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.