Löpning Träning 30 inlägg 5440 visningar

Hjälp! Håller på att tappa bort all löpträning!

Pernilla Andkleven
1972 • Kolsva
#1
23 november 2009 - 13:22
Gilla
Jag e så trött på att jag inte kommer ut i spåret.
Spelar ingen roll om det är ljust eller mörkt, regn eller sol (sällsynt).
Jag gjorde en kanonrunda på 7 km för typ 3 v sen. Efter det dog allting ut bara. Varför?
Jag ska springa tjejmilen och åka HalvVasan nästa år. Men nu känner jag ingenting.......
Snälla någon som har tips och idéer? Har fullt upp med familj och heltidsjobb och häst..... men det har gått att dela upp förr så jag kan inte skylla på det.
Tack på förhand!

/Pernilla 37 år
< < < 1 2 > > >
1974 • Lund
#2
23 november 2009 kl 13:40
Gilla
Vissa dagar får jag bara tvinga mig utan att fundera på det, alltså jag tänker inte "ska jag ut och springa?" utan mer "jag hinner en kort runda (eller en lång)" efter dom första 10m så är man igång och "ändå ute" så då lyckas jag fullfölja passet trots väder och ev trötthet. Efter ca 15-30m så brukar "bryta? det är ju endå nästan storm/jag är ju skittrött" tankarna vara borta. dock kan jag lyxa till det och kanske köra lungnade när jag är trött eller kanske den korta längden.
Fredrik Johansson
1981 • Lund
#3
23 november 2009 kl 13:49
Gilla
Hej Pernilla. Utmattning kommer ju ofta efteråt. Som jag tyder din dagbok har du tränat mer i oktober än tidigare. Det kan ju vara en reaktion på det som du upplever. Jag hade en sådan period här för någon vecka sedan. Avvakta och ta det verkligen lugnt när du är ute och joggar. Pressa dig inte att springa fort eller långt. Hitta tillbaka till glädjen på det viset. Om du inte redan gör det så kan du göra upp et träningsschema som inte är för ambitiöst och låt öka långsamt igen tillbaka till vad du hade i oktober.
Pernilla Andkleven
1972 • Kolsva
#4
23 november 2009 kl 13:53
Gilla
Jag tror att en av anledningarna kan va att jag bor mitt ute på landet. Inga gatlyktor utan totalt mörker nästan. Det krävs mycket motivation kan jag säga...
Den som nu saknas tydligen. Har även en karl som INTE delar och "förstår" mitt löparintresse. Jag är en sån som inte nöjer mig med lite träning utan minst 4 -5 ggr i veckan måste jag träna. Hur dumt som helst eftersom man kommer kanske ut mer om man sänker kraven...... Kommer att bli kämpigt detta känns det som. All kondition är väl snart bortblåst. Har feströkt och festat en del sista tiden. Gör absolut inte saken bättre. Jag hör ju själv hur fel jag gjort (och gör).......
Åh snälla motivationen...... Kom tillbax.......... :)
Pernilla Andkleven
1972 • Kolsva
#5
23 november 2009 kl 13:57
Gilla
Fredrik: Det har du kanske rätt i ja. Oktober var en "rolig och jobbig" månad. Jag trivdes med att träna en hel del då. Kanske kommer det nu efteråt. Tanken slog mig inte ens. Vet bara att jag trivs med att träna mycket men jag ska tänka på att a det lugnare.....
Jag e egentligen en sån där seg löpare som kan älta på i 1,5 timme eller så men jag känner att tiden inte räcker till. Syns i dagboken att jag bara kört korta pass sista halvåret-året. Sambon jobbar så himla mycket med allt så jag får vackert vara hemma med lilla Calle.... Kanske kan jag köpa ett löpband! Tanken finns iaf...

Tack för era tankar. Uppskattas!
Buckard
1978 • Stockholm
#6
23 november 2009 kl 14:34
Gilla
Pernilla, lugn det ordnar sig. Du får inte se det som träning som du MÅSTE ge dig ut på. Prova istället att se det som en stund för dig sjäv där du tar hand om kropp och själ, ungefär som ett spa-besök med massage, lerinpackningar och gurkbitar i ögonen. Prova att planera in träningen så att du verkligen tar dig tid till det.

Själv har jag aldrig haft problem att springa i mörkret då jag verkligen gillar när det är mörk, särskilt i skogen. Jag har ganska livlig fantasi, och varje tur blir ett äventyr =)

Strunta i att du har feströkt och levt lite osunt. Skitsamma, det gör vi alla. Tänk istället att du ska prova att förbättra dig litegrann, samtidigt som du unnar dig själv en fest eller två ibland. Alla är vi människor. Förlåt dig själv.

Själv har jag en rejäl svacka just nu. När jag äntligen blev någorlunda bra för att börja träna igen så har formen kommit sakta men säkert. Löpte ett par pass förra vecka och det gick fort och kändes bra. Men passen på lördag och söndag kändes värre än dom första passen jag sprang som otränad i somras. Jag har ingen power kvar, en riktig svacka. Men jag ska nog fortsätta att snöra på mig skorna, det måste ju släppa någon gång tycker jag.

PS. Sparka ut karln din i spåret och jaga honom ett par rundor så att han får ett par pass han också =)
Pernilla Andkleven
1972 • Kolsva
#7
23 november 2009 kl 15:00
Gilla
Olof.
Hahaha!
Ja vore nåt att jaga efter honom. Bättre kondis än honom har jag nog iaf =)
Synd på din svacka med men du verkar uppåt ändå i humöret och har gett dig sjutton på att det ska gå.... Det måste kännas skönt?!
Jag letar febrilt men Ni har börjat ge mig lite hopp om framtiden.
Ska nog springa en liten runda ikväll...... I mörkret med pannlampa.....
Jag e glad att jag inte har livlig fantasi ensam i mörkret. Då hade jag nog aldrig sprungit vintertid :)
Nej nu fick jag lite lust igen. Hoppas den håller i sig till ikväll eller imorgon lunch. Brukar (de) springa på lunchen på tisd och torsd då jag jobbar hemma. En chans att komma igång igen i dagsljus.....
Tack för svaret!!
Hoppas du kommer upp igen för det tänker jag göra .......
/Pernilla
Buckard
1978 • Stockholm
#8
23 november 2009 kl 15:25
Gilla
Jag anmälde mig till stockholm marathon, så jag måste hålla igång =)
Jag vill ju inte gärna göra som i år, springa helt otränad. Well, helt otränad var jag ju inte, jag hade faktiskt löpt två pass innan...
Jag grät en liten skvätt när jag kom imål 5 och en halv timme senare.

Men nästa år, då djävlar. Jag ska springa som en gazelle, skutta mellan alla noobs som springer otränade =)

Pannlampa funkar säkert bra, jag har aldrig provat. Men om du behöver lite extra motivation och morot kan du ju gå på bio och se "paranormal activity" och sticka ut en sväng i nattmörkret utan pannlampa. Då blir det nog ett högt tempo på den rundan =)

Springa är som meditation. Ibland tappar man helt bort tid och rum och man loggar ut... typ... om du förstår vad jag menar. Det är så härligt med löpning.

Ge inte upp, ge allt!
Ingela
1972 • Stockholm
#9
23 november 2009 kl 15:26
Gilla
Pernilla: Du skriver "Har fullt upp med familj och heltidsjobb och häst..... men det har gått att dela upp förr så jag kan inte skylla på det."

Lägger du och din man lika mycket tid på familj/hem? Dvs har ni lika mycket tid att lägga på era respektive intressen? Det kan ju vara så att det skett en förändring där, att du kanske lagt mer tid på familj/hem sista tiden och att det påverkar dig. Sådant kan ju lätt ske utan att man ens är medveten om det.
Christer Rösth
1976 • Sundsvall
#10
23 november 2009 kl 16:52
Gilla
Fokus och prioritering!

Kanske känns 100dagar till Vasan för långt för att fokuset ska ligga på träningen?
Ligger fokuset på målet så kommer du att prioritera annorlunda!
Jag tror på dig, kör så det ryker!
1965 • Torsås
#11
23 november 2009 kl 19:18
Gilla
Jag förstår helt och fullt vad du menar med att ha fullt upp med familj och heltidsjobb och häst, även om jag inte har kusen kvar längre.
Och jag känner igen mig i ALLT det andra du skriver också.
Jag själv gjorde en förändring för lite sedan - jag ställde klockan en dryg timme tidigare än vanligt och stack ut och joggade medans alla andra sov. Det kändes hur bra som helst, för att inte tala om inspirerande!
Jag har börjat simma - känns också helt ok!
Precis som Olof sa innan - tänk på träningen som din egen tid, din möjlighet till att ladda batterierna eller bara koppla av - för det ÄR ju kul!
Du får gärna maila och skriva av dig, det kanske också kan hjälpa.
Kämpa på, det vänder snart! Lycka till
Daniel Möller
1976 • Västerås
#12
23 november 2009 kl 19:31
Gilla
Varva träningen med något annat. Cykla/simma/yoga etc.
Du säger att du bor på landet, måste du ta dig fram och tillbaka till jobbet med bil?
Eller kan du cykla, åk kollektiv, hoppa av en(eller två) busshållplats tidigare och springa resten?

Har du tid att ta ett kortare pass på lunchen?

Annars ordnar det sig, livet är en berg och dalbana.

Pernilla Andkleven
1972 • Kolsva
#13
23 november 2009 kl 20:59
Gilla
Man blir så inspirerad av Er och nu hade jag tänkt att ge mig ut men helt plötsligt så är det kolsvart, jag e trött, måste skicka fakturor från egna firman....
Skulle gärna gå upp en timme tidigare men går redan upp 05.20.
Har 7 mil med bil till jobbet. Börjar kl 07.00, slutar 16.00, hemma 17.00, mockar och äter o kl blir 19.00, lägger grabben o kl e 20. Då e all disk o tvätt mm kvar.
Har som sagt 2 dagars hemmajobb i veckan och försöker utnyttja det....
Jag vill springa........ har gjort Halvklassikern 2008 och då höll jag på med alternativ träning men annars har jag så svårt för det. Vet att det är nyttigt men det är jättesvårt när man inte gillar att cykla t ex. :)
Ska försöka lägga fokus på målet istället. Vill ju lyckas bättre med HalvVasan än sist... och framför allt komma runt 47 min på tjejmilen......
Olof: Det vore häftigt att springa marathon (om än på 5,5 tim) men sån träningsmängd kommer jag nog inte upp i än på några år. Men lycka till till dig och alla Er andra eldsjälar som brinner för vårt intresse.

/Pernilla
Andreas Simon
1971 • Västerås
#14
23 november 2009 kl 20:59
Gilla
Ibland handlar det bara om att göra det utan att tänka så mycket. Vi har alla dagar då man inte "orkar". Förvånansvärt ofta brukar just dom pass för vilka jag känt mig som mest oinspirerad inför också bli dom bästa (såväl löpning som annat)! När jag känner mig som mest vissen, brukar jag tänka på just det!
Henning Looström
1973 • Lund
#15
23 november 2009 kl 21:43
Gilla
Jag kör ibland med talböcker i iPoden. Jag gör så att boken är öronmärkt för löpning, vill man veta hur det går får man vackert snöra på sig skorna... Ganska lätt att dra en km extra.
Du sätter upp rätt höga mål för dig själv... Mål skall vara en inspiration, inte en belastning. Fundera på om du verkligen skall köra både simning, cykling, löpning och skidor när du samtidigt har en häst att sköta.
07-16 borde ge 60min lunch. Springa då kanske?
Lycka till!
1965 • Torsås
#16
23 november 2009 kl 21:52
Gilla
Pernilla, jag förstår att du inte vill gå upp ännu tidigare. Jag kliver upp vid fem de dagar jag springer på morgonen, har en halvtimme till jobbet med bil inkl lämna på dagis och fritids, samma halvtimme på em för att hämta - men sen är jag hemma. (5min promenad till affären) osv.
Jag har en klar fördel av att ha tonårsbarn boendes hemma, de hjälper till väldigt mycket för att jag ska kunna träna osv, gubben har ju sitt att stå i med både jobb och annat (rally).
Jag har också lärt mig att disk och tvätt går ingenstans, jag tar det senare (är nattuggla) - för jag kan lova att det är bara jag som vet hur de maskinerna fungerar.............. ;o)
Men det gäller att försöka tänka utanför detta, din tid är din tid.
Som du sa tidigare, du har kunnat kombinera detta förut - vad har ändrats?
Grabben blir äldre - kanske behöver mamma lite mer osv. Kan han följa med (vet inte hur gammal) i vagn el på cykel?
Eller som du var inne på - ett löpband. Men tar man sig tiden? - det är ju definitivt inte samma tjusning. Nu tjatar jag lite - men det är välment!
Kämpa på!

Pernilla Andkleven
1972 • Kolsva
#17
24 november 2009 kl 08:17
Gilla
Efter allt detta peppande så SKA jag ut i spåret vid lunch. Klockan 12.00 tänker jag ta en runda på typ 7-8 km........ ca 40-45 min. Känns som en bra "start" igen....
Tack alla som svarat så länge...... Jag meddelar hur det gick sen.................
Daniel Möller
1976 • Västerås
#18
24 november 2009 kl 12:08
Gilla
Skall bli kul att höra hur det gick=)

Själv har jag satt fasta dagar i veckan som jag skall springa på. Men aldrig bestämt hur långt jag skall springa, känner jag att jag är trött eller har ont om tid. Så tar jag mig tid och kör 3km snabbt istället. Känns så mkt skönare efteråt när man sprungit men inte haft motivationen, än dem gånger man har haft, motivation.

Pannlampa är annars klockrent att springa med, om man inte är känslig för gungande ljus=)

>Henning, bra tips med talboken!
1970 • Linköping
#19
24 november 2009 kl 13:02
Gilla
Pernilla!
Sluta spring om du inte tycker det är roligt. Hitta istället på något annat som du tycker är roligt. Börja sedan spring när du känner dig sugen! Lycka till! / Kalle
Pernilla Andkleven
1972 • Kolsva
#20
24 november 2009 kl 13:19
Gilla
Japp. Då var det avklarat..... Blev bara 5 km i ett långsamt tempo (runt 6.15).
Det känns iaf som att jag vill springa (Kalle)..... Jag tycker om att springa. Har provat det mesta inom träning men löpning är det som ger mig mest och med det i tanken så tänker jag fortsätta.
Många här vet hur det känns med både med- och motgångar..... De är då det är så skönt att det finns likasinnade som hjälper en in på rätt spår igen.
Daniel: Har oxå fasta dagar (egentligen) som jag kör passen på . Men jag tror att du har en bra idé med längden faktiskt. Har alltid så höga krav på att jag ska springa 8 km minst....... Annars e det ingen träning typ..... (hur dum får jag va?)
Man KAN faktiskt träna kortare...... Ska intala mig själv det nu!
Tack alla för att Ni finns.

/Pernilla
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.