Smärta efter löpning - Löpning
Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 942 visningar

Smärta efter löpning

1980 • Lomma
#1
15 juli 2021 - 10:39
Gilla 
Bild uppladdad av Jonas Lang
Hej!
Har haft problem med smärta på underbenet framsida ett längre tag, bara vänster ben. Får ont efter löpning, efter mycket hopp ( typ box jump om jag hoppar ner från boxen). Smärtan sitter I hela tiden men blir värre om jag spänner låret framsida ock sträcker benet. Har inte sprungit på länge men häromdagen testade jag och hade då lindat ganska hårt med en smal cobanlinda under knät, vilket hjälpte. Vad tror ni är galet?
1960 • Hillared
#2
15 juli 2021 - 12:20 Redigerad 15 juli 2021 - 12:21
Gilla 
Jag har ont på andra sidan dvs vad och hälsena men värmde uppextra ordentligt idag och besvärade mig inte förrän sista km av 10.
1984 • Göteborg
#3
16 juli 2021 - 05:02
Gilla 
Om det bara är tillfälligt, jag menar det låter ju inte som något som redan är kroniskt så som du beskriver det nu iallafall, så är det helt enkelt muskler som är utmattade och ger träningsvärk.
Lite oroväckande är det väl att det är så punktvis och inte liksidigt, men å andra sidan är det nog väldigt vanligt att man inte har helt liksidig motorik. Om man jämför med box jumps som du skriver så handlar det om att man inte landar i balans med benet utan underbenet får kompensera, och samma fenomen kan bli när man springer men det kommer som regel från något i motoriken "högre upp" som underbenet får kompensera. Det behöver inte heller alltid bero på något egentligt fel utan kan som sagt vara att man helt enkelt vant in inte helt fördelaktig motorik,det är å andra sidan inte lätt att lära om heller om det bara rör sig om en sån sak så bästa tror jag är att försöka göra saker som triggar igång det med måtta så den överansträngda muskeln får vila och chans att bygga upp sig emellan passen. Skulle det ändå lyckas bli kroniskt får man köra annorlunda approach
1984 • Göteborg
#4
16 juli 2021 - 05:04
Gilla 
Att linda tillfälligt tror jag för övrigt är bra, den lindringen kan förbättra fysiken chanser att fixa sig själv. Att köra på som vanligt och linda varje gång tror jag däremot inte alls är bra, då kommer man försvaga annat.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.