Löpning Kläder, Skor & Prylar 8 inlägg 3236 visningar

Skor marathon?

#1
9 september 2021 - 21:54
Gilla
Blir Stockholm marathon nu... Är dock helt ouppdaterad på alla olika carbonskor, nikes procentskor mm. Hade först tänkt köra i Adidas ultraboost men kanske finns några "snabbare"? Vill ändå att de ska va bra dämpning...
1967 • Torslanda
#2
10 september 2021 kl 08:56
Gilla
https://www.nike.com/se/t/tavlingsskor-zoomx-vaporfly-next-2-m9HkHj/CU4111-700

Finns ju hur många som helst numer men dessa är fortfarande mina favoriter för både träning och lopp. Just nu har de en del kampanjer på olika siter så kolla runt lite om du skall köra för bättre pris. De är ju inte direkt billiga. Grymt dämpning, snabba, lätta. Kort sagt, riktigt bra sko.
1971 • Nykvarn
#3
10 september 2021 kl 10:22
Gilla
Är du van vid Adidas kanske Adizero Adios Pro - deras motsvarighet till Nikes Vaporfly är intressant? Generellt skulle jag vara försiktig att så här nära ett maraton börja prova helt nya skor. Liksom Mathias gillar jag och mina fötter Nike så Vaporfly är också mitt val och just Vaporfly och Adidas Adios Pro är de modeller som syns på flest elitlöpare medan Saucony Endorphin Pro och Brooks Hyperion Elite inte riktigt fått samma genombrott.
#4
10 september 2021 kl 14:08
Gilla
Törs man springa med Vaporfly då man är van väldämpade skor? Hur känns dämpningen på de?
1971 • Nykvarn
#5
10 september 2021 kl 14:40
Gilla
Vaporfly är VÄLDIGT väldämpad men också väldigt annorlunda mot traditionella skor, t ex är ovandelen väldigt tunn och saknar en hel del stabilitet.
1978 • Linköping
#6
10 september 2021 kl 14:47
Gilla
Fast Ultraboost är ju en skön sko alltså. Den funkar definitivt att köra på maran så du behöver ju inte köpa nya skor, men det är kul:)
1967 • Torslanda
#7
10 september 2021 kl 15:17
2 Gilla
Nya skor på maran är ju något man brukar avråda från men det beror ju helt på hur dina fötter reagerar på det. Själv testar jag aldrig nya skor innan maran/ultra utan kör på direkt men det är ju för att jag vet att mina fötter verkar kunna fixa vilka skor som helst. Med över hundra maror/ultra i fötterna så är väl de så förstörda de kan bli så de bryr sig inte. Oavsett vilka skor du väljer så bör du allt testa dem lite innan tills du vet hur dina fötter hanterar det. Både ultraboost och vapoarfly är ju heltrevliga skor men man kan ju få skovskav ändå. För egen del blev jag av med skoskav när jag började köra med injinji tåstrumpor för ultra. Som staffan säger, dämpningen i Vaporfly är nästan magisk, på gränsen till för mycket för en långsam löpare som jag själv men man mår som en kung efter loppen. Alltid skönt att kunna springa i trappor efter loppet och slippa backa nerför dem😁Värt prislappen bara för det.
1986 • Borlänge
#8
22 september 2021 kl 11:04
Gilla
Köpte ett par Karbonskor. Nike Vaporfly next 2%. Härlig känsla när jag sprang tempo i 5km. Så dessa kommer jag köra.

När jag sprang långpass i helgen, så fick jag mer träningsvärk än efter vanliga mängdskorna i efterhand. Eller så höll jag ett högre tempo och det slet mer...

Nu vet jag också vilka tår jag ska tejpa inför maran :). Ena lilltån blev illa skavd. Tips är att köra något pass innan.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.