Löpning Träning 3 inlägg 999 visningar

Hur mycket träning krävs för Ironman?

1987 • Åtvidaberg
#1
16 september 2021 - 16:16
Gilla
Hej!
Jag har drömt om att göra en Ironman i säkert 10 år nu men vet inte om jag vågar anmäla mig! 🙈
Hur mycket tränar ni som deltar/deltagit? Jag förstår ju att det är väldigt olika beroende på mål och bakgrund men skulle vilja höra massor olika upplägg 🤗 Tränar själv ungefär 350h om året, har gjort 10 Klassiker och skulle vilja ta nästa steg 🙂
J-O Nilsson
1966 • Rödeby
#2
16 september 2021 - 19:26
1 Gilla
Har du gjort 10 klassiker så har du en mycket bra grund. Hade ungefär samma bakgrund som du när jag gjorde min första Ironmandistans 2008, och fastnade i IMträsket efter det.
Överambition med antal timmar i veckan om man jobbar heltid och har annat att ta hänsyn till tror jag är vanligt.

Med rätt upplägg fixar man en IM utan att gå på tandköttet med 7-10h i veckan så du behöver inte öka massor mot nu. Om man vill vinna agegroup etc så kanske det krävs lite mer.

Planera gärna en halv som genrep ett par tre månader innan.

You can do it 🙂
1980 • Staffanstorp
#3
16 september 2021 - 21:55
1 Gilla
Säger samma sak -du har en riktigt stabil grund. Mer handlar det kanske om vilken målsättning du vill ha med det hela och lägga upp träningen utifrån det.

Cykling är den stora biten och den behöver du knappast vara orolig över, med några Vätternrundor är du dessutom van att hålla igång länge så inte heller det är nytt.

Växlingen cykel-löp kan vara en utmaning så öva övergångar och att få igång löpbenen efter längre cykling är inte fel. En halv-IM som genrep tycker jag också låter som en bra formkoll.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.