Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 151 visningar

Extremt stelt/stramt knäveck

1991 • Norrköping
#1
14 oktober 2021 - 10:54
Gilla 
Hej! Jag har tre problem just nu: känning insida höger knä, känning i vänster höft samt ett extremt stelt höger knäveck. De första två verkar vara klockrena exempel på en ostabil höft, ostabilt knä samt lite bristande rumpstyrka. Jag vet även sedan länge efter besök hos naprapat att jag är i behov av ökad knästabilitet samt höftstabilitet.

Det jag undrar är om det ruggigt strama högra knävecket kan tänkas höra ihop med övriga besvär? Följdfrågan blir vad jag bör göra åt det? Just nu läggs fokus på knästabilitet(utfall/splitböj) och höftstabilitet(musslan/sidoplankan). Här ska jag addera höftlyft för att få lite rumpträning.

Så här känns det:
- Knä. Ingen smärta, bara en punkt på höger insida knä som "känns av".
- Höft. Ingen smärta, utsida vänster höft "känns av".
- Knäveck. Alltid väldigt stramt i höger knäveck, från starten av löprundan till slutet. Knä- och höftproblematiken kan komma och gå, knävecket är dock alltid stramt.

Kort och gott: jag tycker mig veta vad jag bör göra åt två av besvären men är mindre säker på vad det strama knävecket beror på.

Min taktik just nu är idog löpstyrketräning samtidigt som jag håller igång löpningen men springer kortare distanser än vanligt. En vanlig dag blir det två fem km rundor. Min tanke är att jag ska styrketräna bort besvären och att jag inte behöver total löpvila. Någon som motsäger sig min taktik?

Blev långt :D Ber om ursäkt för detta.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.