Löpning Kläder, Skor & Prylar 12 inlägg 2544 visningar

Springa med musik från klockan?

1965 • Täby
#1
8 december 2022 - 11:10
Gilla
Jag tänkte komma in i 2000-taket härom veckan och köpte mina första trådlösa lurar. Eftersom jag inte kan ha in-ear så blev det ett par adidas on-ear.

Det vore ju skoj att ersätta min MP3-spelare/trådade Koss Porta Pro med nåt modernare, tänkte jag.

Jag har en Garmin 955.

Efter can 400 meter på första sprinpasset så plingade det till i lurarna och så blev det tyst. Att stanna i en spring-runda och mecka med musik finns inte för mig, så det blev att springa med on-ear lurar på sig men utan musik i 12 km.

Jag provade lite senare, dels köra MP3-filer till klockan istället för spotify, men också efter om-start och uppgradering. Provade på promenader och förr eller senare så tystnade musiken.

Funkar detta verkligen för er?

Jag kanske kan tolerera ett strul på var 50:e pass, men inte oftare. Jag kan ha oflyt i val av lurar, eller exemplaret av klockan eller lurarna. (Men man blir ju inte direkt sugen att köpa ytterligare lurar som sen beter sig likadant.)
Ingrid Bergh
1956 • Pixbo
#2
8 december 2022 kl 12:11
Gilla
Urladdat batteri?
Kommit åt någon knapp?

Har ibland in-ear i ett öra (vill höra vad som händer omkring mig) och hade lite strul i början - kom åt någon liten touchknapp på luren, då jag grejade med håret :-). Testa lite inomhus eller under en promenad, då du har lite mer "lugn och ro" att pilla med tekniken.
1963 • partille
#3
9 december 2022 kl 11:42
Gilla
Samma här lyckas fepla till det å komma åt någon knapp så den stängs av ibland. Händer när jag har mössa på mig. in-ear lurar
1964 • Motala
#4
9 december 2022 kl 12:45
Gilla
Har du Adidas RPT-01 som jag?
Kör med Garmin 245 music.
En lustig grej med mina är att efter ungefär 200m slår det alltid ifrån och musiken försvinner för att återvända efter bara några sekunder.
Sedan inträffar det aldrig någon mer gång under rundan.
Iom att det bara inträffar då ser jag det inte som något stort problem.
Skulle det komma hela tiden så skulle det ju vara ohållbart...
Annars är jag supernöjd med lurarna.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#5
9 december 2022 kl 12:45
Gilla
Fungerar bra för mig. Men instämmer, de gånger det inte fungerar blir man turkey.

Jag har tyvärr en ganska hög förbrukning av earbuds, troligen beroende på att jag tvättar dem för mycket efter varje runda. Då letar sig fukt in i elektroniken och dödar den. Oftast börjar det med att ena snäckan låter något mindre, slutligen dör den helt.


Mr YW
1962 • Hovås
#6
9 december 2022 kl 12:54
Gilla
Jag kör inte musiken från klockan, utan från mobilen så inget hjälp där.

Men jag använder alltid Aftershokz hörlurar som är "beside the ear" :-). Fungerar mycket bra för löpning. Aldrig problem med att lurarna hoppar ut, oavsiktligt knapp tryck mm. Man hör omgivningen bra vilket är ett stort plus.
1965 • Täby
#7
11 december 2022 kl 11:23
1 Gilla
Ja Donald, det är Adidas RPT-01 jag har. Bra att det funkar för dig! Ja, det kanske var efter typ 200 meter den tystnade, med nåt sånt där pling ljud (vad just det ljud jag fick betyder kommer jag inte ihåg/vet ej). Kanske att jag då tryckte på nån knapp som gjorde att den inte hoppade igång igen. Får prova igen, på promenad...
#8
12 december 2022 kl 14:54
5 Gilla
Det ljudet ni hör i Adidas RPT-01 efter ca 200m är någon annan enhet som ni har kopplad till hörlurarna som kopplas ur. Hörlurarna kan vara anslutna till flera enheter samtidigt (men bara spela ljud från en enhet).

Så om ni har en telefon eller dator i hemmet som är anslutna till hörlurarna så är de anslutna mot hörlurarna när ni sticker iväg och efter 200m så kommer plinget som visar på att ni tappat anslutningen till den enheten...

(jag brukar personligen slå av bluetooth på telefonen för att klockan smidigare skall ansluta och för att undvika dylika anslutningsproblem)
1970 • Olofström
#9
12 december 2022 kl 22:50
Gilla
När jag kopplar ihop min Garmin 245 music med mina lurar så startar musiken direkt. Men den stannar när låten tar slut som var igång. Gör jag så att jag hoppar direkt till nästa låt så är det inga problem med att musiken tystnar någon gång, även under långpassen.
Det tråkiga är bara att det går mycket batteri på klockan. Det är inte mycket kvar när jag har tagit ett 3 timmars pass.
Karibou
1976 • Sundbyberg
#10
13 december 2022 kl 11:59
Gilla
Har en FR945 sedan ett par år tillbaks. Anledningen jag köpte den var för att kunna lyssna på musiken utan att ha min mp3 med mig (typ...).
Har kört med mp3 och vanliga hörlurar med tråd, och senaste blev med trådlösa hörlurar.

Tog en liten stund för att förstå hur jag får till mina Spotify listor på klockan, men sedan dess har det inte varit nåt problem alls. Har kört korta och jättelånga pass. Löpning som cykling, med musiken från klockan.
Cyklar jag, då föredrar jag dock att ha musiken från mobilen, eftersom klockan används för annat. Löpning på löpband får också ha musiken från mobilen.

Har jbl trådlösa hörlurar (med en tråd mellan). Och har nu köpt CAU-X300 earbuds (en i varje öra). Sistnämnda har jag haft i 2 veckor nu och kört flera pass med musiken från klockan. Funkar utmärkt.
Har också använd mina Urbanears med klockan (mest på promenader). Inga problem.

Tystnar musiken också om du använder lurarna med mobilen? Bara för att se om det är ett problem med hörlurarna eller klockan (eller bägge två...). Hade varit bra att kunna testa klockan med andra hörlurar...

Har kört upp till 5-6 timmar med klockan och musiken från klockan. Hade inte varit kul att köra utan musik så länge...

Testa "unpair/pair" med hörlurarna. Starta om klockan. osv.
Själv tycker jag att senaste uppdateringar på klockan har gjort en del sämre. inte kring musiken, men andra små grejer.
1964 • Motala
#11
21 december 2022 kl 18:32
1 Gilla
Där hade du helt rätt. Förstår inte att jag inte tänkt på det. Hade ju parat med mobilen för länge sedan. Nu tog jag bort den helt och inga störningar längre. Hoppas Tibor får ordning på sina lurar också...
Henrik Ortman
1974 • Salbohed
#12
23 december 2022 kl 21:56
Gilla
Jag använder mina Aftershokz Aeropex mot min Fenix 6. Funkar hur bra som helst!
Då man kan para ihop lurarna med två enheter kan jag även ha telefonen inkopplad samtidigt om jag vill ta ett samtal eller spela musik/poddar från den istället.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.