Löpning Tävlingar & Motionslopp 3 inlägg 2085 visningar

Hur äter/dricker jag under själva LL?

1973 • Etuna
#1
15 september 2009 - 22:49
Gilla
Jag har lite svårt att dricka under träningspass, och även tävlingar, tex nu på Sholm Halvmarathon drack jag endast 2 ggr, och då typ 2 klunkar per gång, en gång strax efter milen och så en gång till runt 16 km tror jag det var..jag har förstått att det är vääldigt viktigt att få i sig energi under LL, men det är ju svårt att ÄTA..? Äter ni, eller blir det bara gel, eller bara sportdryck...alla tips mottages tacksamt...
1971 • Stockholm
#2
16 september 2009 kl 07:15
Gilla
Jag äter och dricker ganska friskt under ett långt lopp (t.ex. marathon eller lidingöloppet). Under ett 10km lopp äter/dricker jag dock ingenting.

Det jag upplever som svårt att äta är torra saker. Dextrosolen på sthlm marathon var knepig.... Banan, saltgurka, etc är dock inga problem.

Brukar alltid se till att ha lite vätska kvar till efter maten.

Jag äter och dricker alltid medan jag springer, jag står alltså inte stilla eller småjoggar, utan försöker hålla farten uppe.

Trixet med västak i pappmuggar är att snabbt ta en klunk så att man kan klämma ihop toppen så att man får en pip att dricka ur. Sedan sätter jag pipen till mungipan så att jag kan titta framåt, med huvudet lite på sned medan jag dricker.
1981 • Linköping
#3
16 september 2009 kl 08:07
Gilla
Hej Anette!
Du är ju en rätt så snabb löpare och har ju som målsättning att vara snabb i LL (silvermedaljtid).

Min lekmanna bedömning är då att du inte behöver äta särskilt under loppet, däremot dricka massor av energidryck. Om du klarar dessa superäckliga gels som finns på marknaden vore även dessa ett alternativ. Om du springer med vätskebälte skulle jag rekommendera att ha en bar med dig (en god och som din mage klarar av). Drick lite vid varje station (se tips ovan). Själv tycker jag det är så pass mycket lättare att dricka ur flaska så att jag alltid har bälte eller nåt med mig.

Lycka till!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.