Svealand

"Spik i foten"

Tisdag 21 maj 2024 19:30

Notering - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Jag tror jag har hittat orsaken till varför jag har haft problem med foten den senaste månaden. Det som jag trodde var skräddarknuta. Ja, det har faktiskt varit problem ca. en månad. Måste ha börjat omkring 22-23 april. https://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=23175&sida=1#post_594204

Foten hade börjat ömma och bete sig värre igen under dagen och jag gick omkring och haltade. Skorna klämde. Jag noterade en skarp kant där det lossnat en del gammal hud efter att svullnaden gått ned senaste veckan. Jag tänkte att det kanske kunde vara någon tagg eller något liknande jag fått i foten, men inte sett.

Jag fick gå på känsel då det var svårt att se undersidan på foten på det här stället. Fick grepp om det vassa och började dra.

Fick ut den lilla rackaren på bilden. En 14 mm lång bit från en stålvajer (broms- eller växelvajer till cykel). Troligen har jag gått med den i foten sedan 22-23 april, då fotproblemet började. Kanske i sb. med att jag monterade växelvajer på en av mina cyklar den 22/4. https://www.jogg.se/Traning/Pass.aspx?id=24241503

Hittade även en lite mindre bit på ett par mm i stortån, se högst upp i bild. Men den senare har jag nog inte haft i tån mer än något dygn på sin höjd. Jag kände den första gången idag. Får sluta med att gå omkring barfota på balkongen, där jag har klippt stålvajrar. Samt se till att städa upp lite i "cykelverkstan".

Hoppas fotproblemen ger sig nu de närmaste dagarna så jag kan börja springa igen.
Bild uppladdad av Kalle Kula

Gilla passet

Kommentarer

Thomas Skogh - 22 maj 08:07
Ha ha men dra åt helvete att du gått med den i foten. Men skönt att hitta roten till dina problem 😂☀️
Kalle Kula - 22 maj 08:32
Ja, man undrar ju lite hur mycket kroppsuppfattning man har egentligen. Jag som trodde jag var gnällig och ojade mig över alla möjliga småskavanker :D
Mathias Johansson - 22 maj 08:56
What? Oj, det var nog bland det värsta jag sett. Själv har man ju haft en del spikar etc i foten men då har det ju varit uppenbart. Hoppas det läker ut snabbt nu och tur att du inte fick någon infektion från det.
Kalle Kula - 22 maj 09:02
Tack Mathias! Jag hoppas det ordnar upp sig nu. Det känns redan bättre i foten efter drygt 13h utan ståltråden. Foten var ju rejält svullen då det var som värst och jag hade en del frossa och var rätt hängig vissa dagar. Men det kanske hade kunnat vara värre om man hade haft sämre läkekött.
Corben Dallas - 22 maj 09:44
Ja det var tokigt, skönt att du fick koll på det!
Sören Crofts - 22 maj 10:18
Små saker kan ibland leda till stora problem. Hoppas att inga vajrar gömmer sig i mig.
Kalle Kula - 22 maj 21:20
Tack, Corben!

Sören, nej vajrar i foten eller annorstädes i kroppen avråder jag bestämt ifrån. Det är bara dumt :D