1961 • Göteborg

Snabbdistans + intervaller i regn

Måndag 26 januari 2015 17:49

Löpning - IK Jogg
Egen träningstyp, kopieras som Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Tänkte prova en ny variant för att det inte skulle bli lika stressigt som det brukar vara för att hinna till träningen: jag tog med ombyte till jobbet för att springa till Skatås därifrån. Bra tänkt, men helt fel planerat. Dels var det längre än jag trodde, dels gick det långsammare än jag räknat med eftersom det är i stort sett konstant uppförsbacke. Så jag blev tre minuter sen till Skatås, och då var det tomt på klubbkompisar. Så jag chansade på att man sprungit längs Åttan och att jag kanske skulle komma ikapp när det var löpskolningsdags.

Nere vid Delsjön var det fortfarande inga IK Jogg:are i sikte, så jag tänkte att jag skulle köra ett snabbdistanspass på egen hand istället. Ökade till cirka 4:30-tempo och hann ett par kilometer när jag mötte ett välbekant gäng. De hade sprungit Åttan åt andra hållet för att möta mig eftersom jag brukar komma från Härlanda tjärn-hållet. Snällt gjort och bra tänkt på alla sätt och vis, det var ju inte lätt att veta att jag just den här gången kom till träningen från ett helt annat håll. Nåja, slutet gott, allting gott. Efter lite överslagsberäkning på hur långt dagens pass skulle bli hängde jag på.

Dagens övningar var tvåminutersintervaller med tre minuter hyfsat rask joggvila mellan. Fem stycken hanns med för min del, de andra hade redan klarat av en innan vi möttes. Lite trögt första intervall, sen gick det bättre att hänga på. Fick sen sällskap till Härlanda tjärn på hemvägen också.

Trist väder med ihållande regn och delvis halkigt underlag, men trevligt sällskap. Tack för idag!
17,52   km
Distans
1:28:14
Tid
5:02   min/km
Snitt
Salomon SpeedCross 2 UK 9.5
Total distans: 
103:20:18
1076 km
Kompisar på passet

Gilla passet