Foruminlägg av David Sauer

< < < 1 2 > > >
#1
27 januari 2009 kl 20:57
Gilla
Kul idé! hoppas att jag kan vara med och springa, ska också försöka sprida detta vidare.
#2
27 september 2010 kl 14:19
Gilla
Självklart klarar du att springa Göteborgsvarvet. Börja med att vänja kroppen nu under hösten med successivt längre sträckor. Öka med ca 1 km/gång. Spring inte för fort. Har du pulsklocka kan detta vara till hjälp. Ligg runt 140-150 i pulsen. Efter nyår kan du om du vill ta hjälp av utmärkt träningsprogram via marathon.se.
Lycka till!
#3
18 oktober 2010 kl 21:07
Gilla
Hej Arvid! Hoppas att du mår bättre nu. Jag är läkare och kan inte tro att det skulle vara farligt att börja träna några dagar eller en vecka efter avslutad behandling. Detta förutsätter väl att du mår bra och att du lyssnar på din kropp (och puls om du använder pulsmätare) Har du väl behandlat infektionen så är det ingen fara att träna igen. Mvh
#4
8 februari 2011 kl 20:34
Gilla
Skulle avråda dig från kortisoninj där med tanke på riskerna med detta. Håller med Robert som jag verkar ha samma yrke som! Avvakta och se istället för att chansa med en injektion som kan riskera bristning av senan.
Lycka till
#5
16 mars 2011 kl 16:09
Gilla
Rek nog röntgen för att utesluta ffa början till förslitning i grundleden (tåleden) vilket är vanligare hos långdistansare relativt annat löst folk. Negativ röntgen utesluter inte att det kan vara det ändå (kan ta ca ett år innan röntgenfynd ses). Artros=förslitning kan man ffa misstänka om rörligheten i tån är begränsad. Är tån istället sned i sidlid och bygger upp sig på insidan brukar man tala om Hallux valgus.
Hoppas att du hittar hjälp och att det går över igen!
mvh

#6
4 maj 2011 kl 18:22
Gilla
Välj ett par med bra dämpning. Kör själv mest med Nike vilket funkar bra. Mjukt men bra dämpade. Asics är mer dämpade men i mitt tycke lite för tunga. Ett tips är oavsett att ha flera par skor att växla mellan så att både du och dojjorna hinner återhämta sig mellan passen.
#7
23 maj 2011 kl 13:13
Gilla
Sprang Varvet i helgen vilket var en härlig upplevelse. Förgylldes ju av den rosa grisen som sprang på en kanontid! Grisen borde fått mer utrymme i pressen! Många frågor står obesvarade! Hur fick man idéen? Hur tränade man inför loppet? Hinkar på huvudet? Tacksam för svar
#8
22 juni 2011 kl 21:14
Gilla
Hej Emil. Har testat mig fram lite med lättviktsskor. Nackdelen med dessa att hållbarheten oftast är sämre men det är å andra sidan en grym känsla att springa med dessa.
Puma Roadracer (eller om det var Roadrunner är jättebra) liksom uppföljaren Puma Faas 250, vilket jag sprang Göteborgsvarvet med och trivdes bra med. Har även Sauconys Type A4 som också är bra, dock ett minus för lufthålen under där det kan fastna grus (men inter har någon betydelse om man löper på asfalt. För några nummer sedan av Runners World gjorde man ett test av just lättviktsskor, kanske ska du kolla upp denna artikeln. Annars är väl ett besök på Löplabbet eller Löp och Skokliniken i Göteborg väl värt ett besök (på sistnämnda får du 10 % rabatt eftersom du är medlem i Jogg.se. Lycka till !
#9
29 juni 2011 kl 14:06
Gilla
Hej! Jag är distriktsläkare och hoppas att detta kan hjälpa dig! Hälsporre eller plantarfasciit som det också heter är en mikroskopisk inflammation kring fästet för den bindvävsskiva som håller fettkudden under foten på plats. Orsaken till hälsporre är inte helt känd. Värktabletter typ Diklofenak kan hjälpa för stunden men är ej botande. Bäst effekt brukar det vara med tejpning. Kanske kan någon på din vårdcentral hjälpa dig med det? Annars kan en hel del sjukgymnaster detta. Hälsporre är jobbigt att ha och kan bli långdraget men många patitenter upplever jag har väldigt bra nytt av tejpning.
Lycka till!
David
#10
3 januari 2012 kl 13:22
Gilla
Skulle själv börja första km på lite lägre tempo typ 4:20, ta det hyfsat lugnt i Säldammsbacken och därefter trycka på ned till 4:10-4:15, den platta delan av loppet på Hisingen är ett bra ställe att springa lite fortare för ofta tappar man några sekunder/km uppför Avenyn och Övre Husargatan. Att träna tusingar på 3:45-4 min, liksom tröskelpass med målsättning att springa runt 4:10-4:15 samt backintervall som tillägg till långpass är bra träningstips.
Lycka till!
#11
6 februari 2012 kl 14:37
Gilla
Hej, enligt Dr Sverker Nilsson som jag tror är landslagstränare för friidrottarna finns det 2 tillfällen när man inte får träna. Den ena är vid feber och den andra vid en 20% ökning av vilopulsen. Annars är det ofarligt att träna eller tävla men man kanske inte räkna med att göra samma prestation. Det är alltså inte farligt att träna med halsont vilket verkar vara en allmänt förekommande föreställning.
#12
3 april 2012 kl 19:45
Gilla
Kanske ska du prova långverkande luftrörsvidgande (oxis eller serevent) istället för bricanyl ?
#13
23 april 2012 kl 19:44
Gilla
Brukar gå efter 2 regler som jag fått av landslagsläkaren för friidrottarna. Absolut hinder för träning/tävling är vid feber eller vid 20% ökning av vilopulsen. Det är med andra ord inte farligt att träna eller tävla vid förkylning eller ens med halsont om inte någon av de andra kriterierna faller ut vill säga. Däremot kanske man inte orkar i samma tempo som annars men farligt är det alltså inte.
#14
23 april 2012 kl 19:50
Gilla
Har haft min Gore Mythos Soft Shell med windstopper i snart 3 år, det är det särklass bästa plagg jag köpt. Funkar från okt - april, därefter lite varm. Perfekta fickor och lagom skyddande för halsen. Kan varmt rekommenderas! Lycka till med köpet!
#15
4 juni 2012 kl 20:39
Gilla
#16
20 november 2012 kl 19:37
Gilla
Hej! Du har drabbats av hälsenetendinos vilket är en inflammatorisk åkomma på hälsena. Detta kan du träna bort genom isometriska tåhävningar. Dessa görs genom att du står på en tröskel, pall eller dylikt, snabbt går upp på tå och sedan långsamt ned 15 grader nedom horisontalplanet. Kör 15x3 gånger 2 gånger dagligen så kommer du att vara av med problemet efter några veckor. Din hälsporre (smärta framför hälen, med värst besvär på morgonen??) brukar kunna bli bättre med tejpning vilket många sjukgymnaster brukar kunna göra. Alternativt hittar du det på nätet. Hoppas att du snart kan springa igen

Med vänlig hälsning

David Sauer
Distriktsläkare
#17
6 december 2012 kl 10:49
Gilla
Ditt bästa köp är förmodligen Bose® SIE2i sporthörlurar, som sitter otroligt bra och har ett jättebra ljud. Ingår mic och fjärrkontroll så att man kan ringa och styra sin musik, tror att det finns en billigare variant om man inte vill ha detta. Jag är grymt nöjd med dessa lurar som sitter fantastiskt bra pga den smarta halvmåneformade gummiploppen. Köp!!
#18
7 december 2012 kl 09:30
Gilla
Prova med foamroller, detta brukar nästan alltid hjälpa, detta går ut på att man rullar den fasta bindvävsskida över en rulle för att på så sätt töja den och möjligen också för att öka blodcirkulationen. Gör jätteont i början men brukar hjälpa rätt så fort. Vill du inte lägga pengarna på detta kan man köra en budgetvariant med att använda en tennisboll som du ligger på och rullar över det mest smärtande området. Att stretcha är också viktigt. Tex att töja främre lårmuskelerna fast du håller med motsatt hand. En annan stretchövning är också att stretcha liggande där man placerar andra benet över knät för att ändra stretchvinkeln något. Lycka till!
#19
21 januari 2013 kl 19:55
Gilla
Köp ett par broddar, kostar mellan 150-200 kr, fördel att de kan bytas mellan skor och det håller faktiskt länge. Bra grepp får man också. Så du kan köra dina intervaller. Lycka till
#20
10 april 2013 kl 19:34
Gilla
Kinvara är ju ingen utpräglad lågviktssko utan jag tror det funkar jättebra att springa med dessa. Har sprungit i Kinvara de senaste GV och det har funkat alldeles utmärkt liksom vid längre sträckor som sisådär 35 km utan problem. Det mest viktiga för dig är väl att låta dig vänja dig vid skon, några problem tror jag inte det blir att springa varvet med dem. Lycka till!
< < < 1 2 > > >