Klä av dig allt - i rätt ordning

Klä av dig allt - i rätt ordning

TipsVi tittar ut. Vårsol. Kalla nätter, vindar och kyliga förmiddagar. Men ändå. SOL! Känslan att få springa fritt spritter i oss. Någonstans vet vi att det ser varmare ut än vad det är. Samtidigt vet vi att vi så gott som alltid tar av för lite kläder. Klär oss för uppvärmningen snarare än för själva löpningen.
Som tur är finns det lite trix. Utprövade och (typ) vetenskapligt bevisade. Om att vi bör kasta kläderna såhär.

Först ryker tjocka, tunga och tråkiga värmeplagg på överkroppen. Fleecetröjor å västar. Men vindjackan blir kvar ett tag tilll.

Sen. Benen. Vi fryser så gott som aldrig om benen. Inte ens i minusgrader. Så om du ännu inte kastat av tjockare tights/vindbrallor är det hög tid att begrava dem i garderoben. Försök glömma dem. De och hösten finns helt enkelt inte. Nu är det vår och första löpet i tunna/korta tights som gäller. Njut av det.

Så, hur känns det? Kan underställströjan ersättas av t-shirt under vindjackan? Lr kan vindjackan lämnas till förmån för bara tischa å underställströja. Testa. Våga. Var inte sådär feg som vi brukar vara. Av med det bara. Blåser det inte tjäder-mycket fryser du inte ihjäl. Tvärtom. Frihetskänslan av att kunna andas fritt kommer få dig att vilja bränna på mer. Det värmer både själ och kropp.

Åsså. Det sista men härligaste vårtecknet. Nu ryker överdelarna. Bye bye vindjackor och långärmade underställ.

Nu kommer trixet. För vad har vi kvar. Jo, mössa (gärna en sån där kondomig i polyester som bara konditionsfolk har) och handskar (som vi absolut inte råkat snora ner under vintern. Verkligen inte). Dessa är de sista plagg som ryker för att de är de som värmer mest utan att begränsa känslan. Samtidigt är de lätta rulla upp (för att fria handleder och tinningar) innan de plockas av helt senare under passet.

Så. När vi möts därute. Tjommen med tokmössa, handskar men i övrigt så gott som naked and exposed vet vad hen håller på med. Springer in våren!

karp karp!

10 kommentarer till artikeln

Lasse-hatten
0 • Eslöv
#1
16 mars 2015 - 15:30
Jag sprang i shorts, underställströja och t-shirt EN DAG förra veckan, och jag missade Göteborgsvarvets seedningslopp i Helsingborg pga snorförkylning (pun intended!)!
Björn Ahlqvist
1971 • Kristianstad
#2
16 mars 2015 - 18:05
Kom ihåg killar - aldrig strumporna sist!!!
1983 • Liljeholmen
#3
16 mars 2015 - 20:01
Aldrig ylle ytterst, är ju regeln!
1985 • Göteborg
#4
16 mars 2015 - 22:58
Short, t-shirt och icke vindtät träningsoveralltröja (fotbollsgrejer, jag spinger för fel typ av klubb) funkade fint i Göteborg idag och i ett soligt Stockholm i förrgår!
1981 • Linköping
#5
17 mars 2015 - 07:37
"Vi fryser så gott som aldrig om benen." Vilka är vi? Jag är inte inkluderad! Fryser ofta om benen, älskar mamelucker och vägrar lägga undan vintertightsen ännu!!

MVH,

/troligen släkt till bortrövad söderhavsprinsessa med allergi mot kyla
Maria Olsson
1973 • Kristianstad
#6
17 mars 2015 - 08:11
Förvisso bor jag i Skåne, men har inte använt vintertights denna vintern, utan sprungit med vanliga tights en lite tjockare tröja och reflexväst dock oftast vantar. Lättklädd vinter.
Anders Moberg
1973 • Kungsbacka
#7
17 mars 2015 - 11:21
Precis; don efter person och våga testa - man känner (förhoppningsvis) sin egen kropp bäst. I Gbg gick det, för mig, bra med knälånga tights och t-shirt förra onsdagen, även om det var lite svalt i vinden/skuggan först, så blev det utmärkt sen!
1971 • Nykvarn
#8
17 mars 2015 - 14:59
Underbar artikel, stor igenkänning :-) Vintertightsen är undanstoppade sedan några veckor och kortbyxorna har åkt på sedan ett par veckor på passen dagtid. Igår var första passet med T-shirt istället för för underställströja under den tunna jackan.

Det går att tävla tidigt/sent på säsongen i short/underställströja och linne och vantar :-)
1985 • Göteborg
#9
17 mars 2015 - 18:39
Kan ju nämna att jag råkade ha på mig tjocka, fleecefodrade vintertights på gymmet idag. Kändes nödvändigt.
Jimmie Nordberg
1984 • Matfors
#10
17 mars 2015 - 22:50
Tips på bra mössor?
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.