RUN with your DOG

TipsVarje dag poppar det upp nya spännande varianter på lopp. Spring för Mental hälsa, Testa vandringsleden som ett marathon eller varför inte "loppet som byts ut från år till år". Genom vår anmälningtjänst Mittlopp kommer vi i närmare kontakt med flera roliga. Därför startar vi nu en serie "lopp med en tvist".

Vi startar med RUN with your DOG. Loppet där du tar med dig hunden till startlinjen. Serien runt om i landet där du tar med din bästa vän i spåret. Vi frågade dess grundare Eva Marie Wergård lite närmare om RWYD

RUN with your DOG - berätta
Grejen är att tävla löpning med sin hund. Många löpare har hund, och ofta får de stanna hemma när det är tävlingshelg - här är det istället hunden som är en del av upplevelsen!


På vilket sätt förändras upplevelsen?
För det första blir det galet mycket roligare att springa tillsammans med sin hund. Träningen upplevs lättare, du har mer än bara dig själv att fokusera på och plötsligt är träningen genomförd. För det andra så kan det gå ruskigt mycket fortare. Själv springer jag mellan 40-60 sek snabbare per kilometer tillsammans med hund. De snabbaste förarna på RUN with your DOG ligger på 2.30min/km …

Jisses, men hunden ger draghjälp då?
Ja precis, de är selade och det går ruskigt snabbt. Kan iofs tilläggas att de farterna hålls av en förare som tävlar i landslaget, så även för riktigt invigda löpare tycker detta ett kul lopp.

Hur kom du på idén?
Jag tävlar själv i Canicross, eller linlöpning med hund. För att tävla officiellt behöver du ta ett sk Grönt kort, men det är många som inte hittar in i draghundsporten. Därför ville jag starta ett motionslopp där du har möjlighet att tävla tillsammans med din hund, som ett insteg in i draghundsporten.


Partävlan, vad bygger den på?
Vi såg ett intresse att få springa tillsammans med någon. Av säkerhetsskäl startar alltid ekipagen med 30/60 sek emellan, sk intervallstart, och det var flera som frågade om de inte kunde få springa med en vän. Därav började vi med parklass där de är två förare med en eller två hundar.


Fler städer alltså…vad är målet?
Målet är att finnas i Skåne, Borås, Gislaved och Stockholm samt Norge och Finland(Åland) - så vi jobbar oss successivt framåt - i år är vårt femte år och det firar vi med att lägga till en tredje stad genom en ren offtracklöpning i Gislaved. 

 
Är du sugen på att testa?
Kolla in anmälan här








1 kommentarer till artikeln

1989 • Fjugesta
#1
13 mars 2019 - 07:52
Anmäld med min Bullterrier som älskar att springa så de ska bli superkul!
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.