Run For Pride, vårt första HBTQ-lopp.

Om sajtenRun for Pride är Sveriges första HBTQ-lopp. Då löpningen ständigt utvecklas och alla skall få en plats var vi bakom Jogg.se, och vårt anmälningssystem Mittlopp, inte sena att bli partners.
Såhär säger de själva, genom Janne Sipponen, om festen.

Ett HBTQ-lopp. Vad är grejen?
Vi är själva gamla löpare som brinner både för löpning och HBTQ. Tanken är att främja HBTQ-rörelsen och belysa denna fråga. Genom att springa Run For Pride så hjälper man Regnbågsfondens arbete att stötta HBTQ-personer runt om i världen. Utöver att skapa ett bra, härligt event denna dag ser vi detta som ett fantastiskt tillfälle att göra vad vi kan för att stötta och bidra.
 
Hur skiljer det sig från traditionella lopp?
Vi stöttar en viktig sak och hoppas att det blir en färgsprakande tillställning utöver det vanliga. En oförglömlig dag där alla känner glädje och gemenskap. Och såklart beställer vi fantastiskt bra sommarväder.
 
Är det bara ett lopp för HBTQ-människor?
Nej loppet är för alla som vill vara med och stötta HBTQ-frågan. Där inramningen är energifylld, färgsprakande, familjär. Och såklart med väldigt mycket kärlek.

5km och 400 platser. Inte mer?
Detta är första året för oss. Vi vill skriva historia och då jobbar vi mer med familjärt och nära än stort och mycket. 30 juli gör vi det här tillsammans. Klockan 12 går starten, välkomna!


Pssst...För dig som vill springa sker anmälan Run For Pride genom Jogg.ses anmälningssystem Mittlopp. Det innebär att du som medlem får din data förifylld och bara behöver fokusera på löpningen.

 

 

1 kommentarer till artikeln

1979 • Bonnarp
#1
29 juli 2017 - 08:14
"Första"?

Inget fel i att loppet arrangeras, men man får väl ändå hålla sig till fakta?

Vi arrangerade ett lopp förra året (2016) med inriktning på att ge fokus på HBTQ-relaterade frågor, samt skänkte allt överskott till välgörande ändamål och projekt inom HBTQ-världen.

Dock hade vi inga kändisar på plats och ingen vill skriva om det.
Vi gjorde utskick/inbjudningar till 30-talet personer i Sverige som har kopplingar till HBTQ-världen på ett eller annat sätt.
Samtidigt trodde/hoppades vi på att någon tidning/nättidning eller löparforum skulle vilja sponsra oss med en liten annons för att stötta, då vi inte hade någon budget till större mediala köp.
Fick tråkigt nog endast nej-svar, eller inga svar alls, trots uppföljningkontakt.

Vi finns på: www.rainbowrun.nu

Mvh
Fredrik
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.