Björn Andersson och Robert Schelin är några av dem som skall hjälpa oss hitta nya utmaningar på tri.se Foto: Krister Lindström

Tri.se - vår nya specialsajt

Om sajtenNär vi 2006 startade vår första träningsdagbok var det mest på skoj. Som småbarnsföräldrar hade vi börjat springa ihop och efter att Nisse fått löparknä ville han hålla koll på min träning. Han satt på nätterna och knåpade ihop den första koden. Från början var vi inte hundra seriösa utan det gick mest på känn. Skämtsamt hette sajten jogg.se - det är här brottarna byter om.

Men vi var ju inga brottare. Däremot gillade vi mer än löpning och snart föddes tanken på specialdesignade träningsdagböcker. Istället för en generell som bara reggade träningstid skulle man då kunna få in nördiga funktioner på varje sajt. Löparna skulle få sammanställningen i kilometer och cyklisterna i mil. Sagt och gjort. Strax efter den första dagboken släppte vi fyra olika sajter. En för varje klassikersport.

Sedan vi startade har mycket hänt. Vi är idag runt 200.000 medlemmar och ett 15-tal medarbetare. Ständigt får vi in idéer på hur vi skall bli bättre och så snart vi får råd förverkligar vi dem. Samtidigt har vår omvärld förändras. Inte minst har triathlonsporten gått från att vara något som ett fåtal elitaktiva sysslat med till en träningsform som intresserar allt fler av oss motionärer.

För att hjälpa denna utveckling på traven har vi och Svenska Triathlonförbundet diskuterat över många koppar kaffe. Vi har känt att vi vill samma sak. Triathlon är den ultimata idrotten för oss som vill träna allsidigt och hitta nya utmaningar. Men träningstänket är annorlunda och för att tillgodose alla speciella behov behövdes nytänk. Gemensamt bestämde vi oss för en helt ny sajt: tri.se

Det är med stor glädje vi idag kan lansera sajten. I denna skall alla vi som vill syssla med triathlon få en egen mötesplats som tänker på samma sätt som vi. Redan från start kommer den innehålla en hel del speciallösningar:

¤ En träningsdagbok som anger varje gren i procent och summerar allt på tid
¤ Två olika förvalda alternativ när man reggar sina träningspass. Fasta, när man vill speca varje gren för sig och öppna när man vill ha allt summerat
¤ Rena triatlonartiklar och filtrering av det intressantaste från övriga sajter
¤ Ett triathlonforum med såväl egna kategorier som utfiltrerade trådar
¤ En Tävlingskalender som istället för att "spammas" av löp- och  cykeltävlingar håller fokus på triathlon (ink. aquathlon, swimruns och duathlon)
¤ Bloggar - lokala eller importerade - får en egen triathlonkategori för dem som endast vill läsa om tri-inlägg.

Därmed skulle vi och Svenska triathlonförbundet vilja tacka all som hjälp oss bakom kulisserna och välkomna alla till tri.se.
Nu laddar vi för många fantastiska triathlonsäsonger tillsammans.

12 kommentarer till artikeln

1973 • Alingsås
#1
2 oktober 2012 - 11:57
Mumma
1975 • Falun
#2
2 oktober 2012 - 12:03
Härligt! Maken har ju konverterat till Ironmantriathlet:-) så snart är man väl också där...
1978 • Västra Frölunda
#3
2 oktober 2012 - 12:49
Vila i frid, simm.se. Men det blir nog bättre så här med tanke på hur svalt intresset för simavdelningen har varit.
Erik Rosén
1978 • Alingsås
#4
2 oktober 2012 - 12:52
Låter hur bra som helst!
1977 • Eskilstuna
#5
2 oktober 2012 - 12:53
Såg att länkbeskrivning och bild visade jogg när man länkade in tri.se på Facebook. Det får ni fixa till.
1976 • Sollentuna
#6
2 oktober 2012 - 13:39
Grymt!
1977 • Stockholm
#7
2 oktober 2012 - 13:51
Extremt roligt!
1983 • Alingsås
#8
2 oktober 2012 - 18:24
härligt! Kul att sporten växer ochvi blir fler på banan =)
Elin Nilsson
1985 • Vårgårda
#9
3 oktober 2012 - 09:28
Glädjer mig åt tri.se men sörjer simm.se som den simfantast jag är! Du som sa att intresset för open water svalnat..fel fel fel..antalet startande på open water tävlingar har faktiskt ökat! Samt deltagande på masterstävlingar i inomhussimning också!!!
1978 • Västra Frölunda
#10
3 oktober 2012 - 09:36
Om du menar mig så sa jag inget om open water eller masters, jag pratar om sajten simm.se, som aldrig haft den aktivitet som man kunde önska. Jag har varit aktiv på det forumet i fem år och det dyker väl upp en tråd varannan vecka.
1972 • Sjövik
#11
8 oktober 2012 - 12:03
När det gäller siten simm.se så finns all funktionalitet med på tri.se kategorin Simning i forumet är helt enkelt det gamla simm.se-forumet. I och med tri.se kommer vi för hoppningsvis att få igång fler diskussioner och vi räknar även med att kunna publicera mer och bättre artiklar på ämnet simning.
Elin Nilsson
1985 • Vårgårda
#12
9 oktober 2012 - 08:26
Det låter bra Niklas :-D
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.