Tankar om dagens tempo pass.

Efter att ha kört endel intervaller och distansträning i låg fart kände jag att det var dags att prova uthålligheten i ett 4:30 (min:km) tempo.Tanken var att jag skulle hålla i 5 km men det slutade med 4km då hjärtat slog alldeles för fort hade runt 180 i puls nästan hela tiden.. Kanske var det för att jag drack öl igår åt soppa till frukost och donken till lunch. Jag bestämde mig i alla fall för att be ge mig ut runt 18 på kvällen med hardstyle i öronen, första kilometern var uppvärmning averkade den på 6:10 min med lätt stretch. Sedan bar det av gick ut i ett för hårt tempo första kilometern av snabbdistansen gick på 4:10 sedan sjönk tempot endel och slutade på ett snitt på 4:31 min:km vilket förvisso var mitt mål men det skulle ju varit 5km istället för 4.

Det får bli ett nytt försök igen om ett par veckor på 5km med TMS då jag ska köra ett snabbdistanslopp för att se vilken grupp  jag ska träna med inför stockholm-maraton 2014. Då hoppas jag komma under 22.30 alltså under ett snitt tempo på 4.30 min:km.

Det var kul i alla fall och ska fortsätta med intervallträning för att bättra på farten för jag gillar verkligen att springa snabbt och ett annat stort mål är att ta milen under 45 min vilket är 4:30 tempo men nu är det snart slut på den varma säsongen så fokus kommer förmodligen ligga på dom riktigt långa distanserna under vintern vilket också ska bli jättekul.

På återseende!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.