Trail & Inspiration

Bästa tipset för att hitta rätt löpteknik..!

Jag är ingen sollöpare.
Inte i den bemärkelsen att jag tycker om att springa sol och högsommarvärme. Men det här som är nu, däremot; MAGISKT! Älskade, älskade vår!
Den enda smolken i bägaren just nu är att jag är smårosslig och konstant snuvig. Jag misstänker att jag reagerar på pollen, men har inte fått tummen ur att köpa receptfria tabletter, för att testa om det hjälper. Det är inte jättejobbigt, så jag klarar mig nog (ett tag till).

Gårdagen bjöd på en lugn återhämtningsrunda.
Träningsvärken från tisdagens styrkepass gjorde sig r.e.j.ä.l.t. påmind..! Som jag skrev sist, marklyften tog där de skulle. Och det är här löptekniktipset kommer in;
–  Att springa efter att ha kört tung styrketräning för baksida lår… Inte bästa idén! Den excentriska fasen var helt klart värst! Dvs skjuta ifrån i steget gick ganska bra, men när man skulle ”dra fram” foten. Aj aj!
För det första vill man inte sätta ner hälen långt fram. Och för det andra; Det GÅR inte att sätta ner hälen långt fram. Korta, korta steg med isättning rakt under mig var det enda som funkade. Så bra egentligen, eller hur..?! :-)

Det var t-shirt och shorts-premiär dessutom!
Såå skönt med sol och + 18 grader!! Men uja, vad vita ben man har nu efter en hel vinter?! Haha! Till mötande; Förlåt, men jag kan tyvärr inte blända av till ”halvljus”. ;-)

vårkläder 
Tassandet gick bra, även om det stramade rätt bra i baksida lår.
7 rätt tunga, men ändå härliga km blev det.  Däremot hade jag lite känningar snett ovanför utsidan på höger vrist i början av passet. Vad tusan?? Jag har ju inte haft problem med mina smal-/skenben sedan jag började springa för 4 år sen..! Varför nu? Inga nya skor eller så, heller. Det släppte dock efter ett par km, tack och lov! Nu i bästa springtiderna har jag ju inte tid med skador..!! :-P

Njuter ni av våren?  ?


Tagged: hamstring, Löpteknik
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.