Viktor Johansson PT

Fystester - VO2max & laktat

När jag gick på fotbollsgymnasiet hade vi regelbundna tester varje år. Då var det framför allt det klassiska Beep-testet jag kom ihåg. Om jag inte mins helt fel så sprang jag in på resultatet; 14/7,vilket var klart godkänt i mina tränares ögon sett. Men förutom detta, har jag aldrig direkt testat mig. Dock har jag funderat på det väldigt länge, så nu när jag äntligen tog tag i saken känner jag att motivationen och träningslusten är starkare än på länge. 

Tillsammans med Tommy och Simon på Umara Sport har vi medlemmar i Umara Sports Club fått förmånen att testa vår kondition på Halmstads idrott- och testcenter där den trevlige Gotlänningen Julia sköter spakarna.

image

Jag var mentalt förberedd på att det skulle vara jobbigt, men eftersom det var första gången jag gjorde detta, var det samtidigt svårt att referera till någonting. När jag gör samma tester igen, säg om ett år, så är jag nog mer på hugget och det tror Julia också:

“Det är alltid svårt första gången man genomför ett test att veta vart gränsen går och nästa gång kommer vi nog båda våga göra en sista höjning”

Jag är grymt glad att jag gjorde dessa tester. Nu har jag fått ett kvitto på hur jag ligger till i dagsläget och samtidigt fått mer kött på benen gällande träningsupplägg och intensitetszoner.

Mer bilder och filmer hittar du på http://vasacoachen.nu/

Resultat och mer siffror kommer inom kort

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.