Stockholm Halvmarathon 2015

Startgrupp A - 1:40:58

Herregud varför utsätter man sig för sånt här? Jag förstår verkligen inte. :-D Alltid sjukt nervös innan. Helt i gasen hela morgonen. Velade mellan tunga maraskorna och lätta gamla godingarna. Maraskorna är sköna att tugga asfalt i lugnt tempo i, men att trycka på är värdelöst. De känns som båtar på fötterna.. De lätta skorna fungerar absolut att springa en halvmara i, men mina fötter har en tendens att ramla inåt i dem när jag tröttnar och eftersom jag haft ont i ena foten så kände jag inte för att springa i dem heller så några timmar innan start står jag i skoaffären och letar skor. Korkat kanske. Men hittade ett par underbara hypersnabba ultralätta Asics som jag kärade ner mig i. Fick bära eller brista.

Skulle börja i startgrupp C egentligen, men ville göra sällskap med Andreas i startgrupp A så frågade snällt om mitt mararesultat räckte för att seeda upp mig och det gjorde det. Var dock nog inte så smart.. Var förbannat tråkigt att i princip hela loppet fram till 16 km bli omsprungen.

Bra öppning. Varmt i tunneln. Upp nya sträckningen som bjöd på lite uppför. Över bron. Strul med klockan som visst hade stannat när jag skulle få den i fas med kilometermarkeringarna efter tunneln. Tråkig löpning. Opepp publik, motvind och hela tiden folk som sprang om. Underbara funktionärer dock som vanligt. Kändes som att springa i sirap, så långsamt tyckte jag att det gick. Men klockan pep kilometertider som stadigt låg på 4:50-4:55 vilket är snabbt för att vara jag men inte omöjligt snabbt. Från 7:e kilometern tänkte jag "snart halva klart..". Inget bra tecken..

Norrmälarstrand var ett långt helvete av motvind. Och alla ryggar försvann i fjärran. Sen hade jag fullt sjå att försöka komma på hur det nu var vi kom till Tanto från Slottet. Hade jag sprungit det här loppet förut? Blev påhejad av en vän vid Slussen så skärpte mig lite och fick ny energi. På södra mälarstrand började det kännas lite bättre. Tuggade bar och slängde vatten över mig. Från där nånstans till Tanto, gick det, precis som förra året, snabbt. Märkte inte ens av det innan man var i Tanto. Fick flashbacks till Söder Runt. Borde tryckt på mer där sista biten så jag hade kommit in på under 45! Nästa år så....

Upp Tanto. Inte lika många som sprang om mig nu längre. Efter svängen från Zinkensdamms IP blev det fart på mig. Skulle bara springa ikapp några och heja på dem lite, och sen kunde jag ta det lugnt igen men fick feeling och tänkte på förra året då jag sprang i mål utan att ha kramat ur det sista, nu jävlar. Min löpstil  inbillar jag mig, har aldrig sett bättre ut än där på Skeppsbron. Spurtade på Norrbron mot nån, tack för det!

Satsade på att slå 1:42 och det gick vägen. Mer än nöjd. :-)

4 kommentarer till inlägget

1964 • Tullinge
#1
12 september 2015 - 22:47
Snyggt, bra jobbat!!
1962 • Skirknäs
#2
13 september 2015 - 08:58
Snyggt jobbat i blåsten! Nästa år går du under 1:40 :-)
1986 • Tumba
#3
13 september 2015 - 11:30
Nästa år är målet 1:38. :-) Det roliga är att baserat på min maratid så borde jag vara snabbare på de korta distanserna..
1971 • Nykvarn
#4
13 september 2015 - 19:45
Härlig rapport! Grattis till ett bra lopp!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.