Iharmoni

Kropp vs. Hjärna

Det står 8 km löpning i min träningskalender idag. Min hjärna säger: ut med dej, det känns bättre efteråt! Du kan inte börja slarva, missar du ett pass är rutinen borta, missar du ett pass börjar kroppen lagra fett istället för att förbränna det! Missar du ett pass är du svag och ohälsosam och allt du äter kommer fastna på din kropp!

Mitt bultande huvud och min antydan till svidande hals säger: gå och lägg dej, du orkar inte tänka, du orkar inte ta ett steg. Du är stressad och utmattad och din kropp värker. Snälla, låt mig vila!

Detta är dilemmat med den typ av sjukdom jag har. Tidigare hade jag alla gånger valt att gå på min hjärna, min vilja av stål och min förmåga att träna trots smärta och trötthet. Det är så jag har gjort dom senaste åren. Jag har gått promenader varenda dag innan frukost, för att sedan äta ett ägg innan jag går ut och kör dagens löppass innan lunch som bestod av grönsaker och någon form av protein. Sedan uppbringade jag den lilla energi jag hade kvar att ta mig igenom en danslektion. Jag är van att tvinga mig själv att träna oavsett hur jag mår, jag är van att pressa mig själv. 

Men som min behandling ser ut nu så använder jag min vilja av stål till att tvinga mig själv att sitta kvar inne till att meditera bort den ångest ett överhoppat träningspass ger. Jag använder den förnuftiga del av min hjärna som börjat smyga sig fram tillsammans med min vilja och äter en normal middag trots att jag inte gjort dagens planerade pass. För trotts att ångesten och känslorna sliter i mig så är jag fast besluten att bli frisk och hälsosam på riktigt! 

Det är galet jobbigt i början och man fattar inte hur man ska stå ut. Sitter utanför toaletten och väntar medan magen och hjärnan slåss om huruvida maten ska få stanna i magen eller inte. För tanken på att man har ätit kolhydrater, utan att ha tränat, eller kolhydrater överhuvudtaget får en att vilja spy. Det känns som potatisen sätter sig direkt på magen eller låren och man vill bara att den ska komma upp igen. 

Vi kämpar tillsammans mot ett liv i balans, vissa dagar är jobbigare än andra!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.