Jag flyttar stenar - inte berg

Jag flyttar stenar, ja du läste rätt, jag flyttar stenar. Varje liten sten symboliserar 500 gram eller 0,5 kg. 
i en burk har jag det som jag har gått ned, i en annan så har jag det jag vill gå ned. Det blir tydligt och en extra motivator de dagar det känns tungt och slitsamt, de dagar man tror att man är lika tjock som innan så kan man gå och titta på sina stenar.

Det jag ser när jag ställer mig på vågen är att jag är på väg, det känns bra men jag vill långsamt ha det ännu bättre. Två stenar skall jag i alla fall flytta denna vecka, det innebär 1 kg bättre på vågen än tidigare och två stenar mindre i burken "vill gå ned". 

Runar och Björn var på resa till Göteborg över Pingst och då passade jag på att invitera dem till en löprunda med min träningsgrupp. Det blev knappt 20 km i terrängen eller rättare sagt banan för Lerum Vildmark. Runar är redaktör på Kondis tidning i Norge och var den som var mitt bollplank när jag startade träning för drygt två år sedan. Björn är Kondis fotograf så det blev några bilder för att följa upp serien med den "Tjukke Svensken" som Kondis följde 2014 - tror att läsarna kommer se skillnaden.

Slitsamt varv, som vanligt så gjorde jag mitt jobb under GöteborgsVarvet och mitt jobb är att lägga tillrätta för er löpare, skapa den infrastruktur som behövs/krävs i start- och målområdet. Jag tror att vi lyckades ganska bra i år med. Många är de timmar jag suttit i min hjullastare eller för den delen använt apostlahästarna genom området. Visst blir man trött, men all träning de senaste åren har gjort att fysiken är bra mycket bättre och då blir återhämtningen också bra.

Första turen efter varvet hade jag i går kväll det blev dryga 8 km ihop med Karen, denna urstarka kompis som går från klarhet till klarhet med pers på varvet och allt. Har jag tur så finns det möjligheter för en ny träningsrunda med goda vänner också ikväll.

Träningen går bra och numer är de prioriterade i den stressiga vardagen, tidigare så kunde jag alla bortförklaringar till varför jag inte hade tid eller kunde träna. Nu är det tvärtom, nu finner man lösningar för att få umgås och tjöta lite skit med sina vänner. 

Ha det bäst - Anders

 

 

6 kommentarer till inlägget

1970 • Lerum
#1
24 maj 2016 - 11:37
Mkt bra inlägg Anders.
Får man lov att fråga hur ställningen är I stenfrågan?
Har du nått 50% av mallet, eller var är du?
A->
1968 • Floda
#2
24 maj 2016 - 13:33
Ställningen i stenligan är att det ligger fler i har gått ned än vad det är kvar i vill gå ned. Uppskattningsvis 2/3 mot 1/3 eller mer tydligt tagit drygt 20 kg och har ca 10 kvar. Samtidigt har jag inte ett absolut mål eller tid utan det får ta den tid som behövs...
1970 • Lerum
#3
24 maj 2016 - 19:37
Det är ju skitbra
Bra jobbat
Janette Rydin
1971 • Gråbo
#4
29 maj 2016 - 23:57
Vilken härlig läsning, så grymt bra jobbat. Och fastän du har stenar kvar att flytta så har du ju nått det viktigaste målet, att få till mer träning än ursäkter ! Det är stort tycker jag !
1970 • Lerum
#5
30 maj 2016 - 12:53
Tung löpning igår men kanske på G att få flytta en sten till :)
1968 • Floda
#6
30 maj 2016 - 21:01
Du har så rätt Janette.
Viktigast att få till träning och öka välmåendet.
Flytt av sten sekundärt men önskvärt.

Du är grym själv som gnager på och kämpar.

Gårdagens pass var verkligen dränerande på vätska, full vattensäck, extravatten när det gavs men ändå -2kg netto på vågen. Gick fullständigt tom på vätska och näring så källartrappan och väggen var tuff att möta...
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.