Tankar om mitt bloggande

SONY DSC

Lördag. Bästa dagen. Kan längta ihjäl mig efter att få vakna utan hjälp av alarm, smyga upp och göra en kopp kaffe och sedan krypa ner i sängen igen för att läsa bloggar, och kanske fundera på något eget att skriva om. När jag märker att jag har legat i sängen lite för länge brukar jag ge mig själv en deadline: ”Klockan 11 måste du stiga upp!”. Jag kan nämligen väldigt lätt fastna i kaffedrickandet och nätet och allt läsvärt som finns där. Ibland ger jag mig inte en deadline, för jag tycker att känslan av att inte ha några måsten är för härlig. Det är lite som mindfulness för mig (hehe).

Funderar lite över mitt eget bloggande. En anledning till att jag bytte från Träningsblogga till mitt eget namn var för att någon gång kunna sväva ut och skriva om något annan än träning, men det har visat sig att träningsbloggandet är så inrotat i mig att det är svårt att skriva om andra saker.

SONY DSC

Men i och med bytet av adress känner jag också att jag har blivit lite lugnare. Jag har fått rannsaka mitt bloggande. Förut kunde jag bli så otroligt stressad av att inte ha något nytt att skriva, att inte ha fräna löparbilder i lager osv. Jag kunde strunta i att skriva ett inlägg för att jag inte hade någon bra bild som passade in. Lite av det har försvunnit nu. Jag kan inte anpassa mig till hur ofta jag tror att mina läsare vill ha nya inlägg här, eller tänka att ni kommer försvinna för att jag bara kunde bjuda på en suddig selfie. Det blev lite befriande och faktiskt något som tvärtemot vad jag kanske trodde snarare ledde till att jag har mer att skriva om än förut. Men så är det ju klart att jag helst vill bjuda på inlägg med bra innehåll både text- och bildmässigt.

Med det sagt: har ett gediget arkiv på Träningsblogga, som jag faktiskt är skitstolt över. Eller snarare så är det där arkivet i princip hela mitt träningsliv, och det är ju en rätt viktig del av den jag är. En hel del inlägg är inte av dagbokskaraktär i stil med ”Idag har jag sprungit 8 km…”, det finns nämligen många inlägg med tips av olika slag, och tankar kring träning och hälsa. Jag vill ta med vissa av de inläggen hit, och därför kommer det bli en del gamla inlägg här, kanske med vissa tillägg med nya tankar. Jag tänkte skriva Hoppas det är okej med er! men eftersom det är min blogg tänker jag att jag väl gör som jag vill. Fast jag blir ju ändå extra glad om det är okej med er…

SONY DSC

Alla bilder i detta inlägg är från en magisk solnedgångspromenad i Göteborg förra oktober. Denna oktober har jag inte lyckats tajma in någon sådan…

Inlägget Tankar om mitt bloggande dök först upp på Ida Aspviken.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.