Cykling på italienska

Träningsresor till Italien för landsvägscyklisterVi testade nyligen ett italienskt cykelhotell i regionen Emilia Romagna på östkusten. Vi bodde så nära Adriatiska havet det går, bara en 29° träningspool låg mellan vår balkong och vågornas brus.

Cykelturerna gick mellan vingårdar, längs oliv- och fruktodlingar, till gamla byar och upp i bergen (Appeninerna). De små vägarna har få bilar och dyker någon bilist upp är de ytterst häsynsfulla mot cyklister. Det fanns fem nya träingspass att välja på varje dag plus en massa andra aktiviteter för den som ville och orkade. Efter en vecka här med många mil och höjdmeter i bra tempo var alla lyckligare, starkare och snabbare!

Maten är fantastiskt god och sund. Svettiga cykelkläder tvättas gratis och är klara nästa dag så det räcker med en uppsättning cykelkläder i bagaget. Hyrcyklarna Pinarello eller BMC är de bästa vi har trampat. I källaren finns mekaniker, cykeltvätt och cykelgarage. Högst upp ligger gym med vidunderlig utsikt, lägst ner ett spa. Ute var det sol och 22-24 grader. Hela stället drivs av en cykeltokig familj som deltar i verksamheten och har tänkt på allt som en cyklist kan tänkas behöva eller vilja ha. Vi är mycket imponerade.

Nästa år i april och september ordnar vi träningsresor hit för den som gillar landsvägscykling. De har jag beskrivit på www.globalrunners.se/cykelresor

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.